Etető

Szereted a pizzát? – Hoztunk neked egy kevéssé ismert különleges és gyors receptet

pizza

Amerikában hosszú évtizedekig mindenki megbukott, aki pizzával akart piacra lépni. Az ok egyszerű volt: mindentől tartottak ami olasz , vagyis “digó” furfang lehet. Az első sikeres amerikai típusú pizzára, a Pizza Hut gyártására egészen 1958-ig várni kellett.

Egy kis anekdota

Állítólag azért lett az első étterem Pizza Hut, mert a címfestő, akinek az volt a feladata, hogy elkészítse a bejárat fölé a feliratot, kicsit be volt csiccsentve, igy nem sikerült középre írnia és éppen három betűnyi hely volt az elcsúszás. Jött tehát a nagy ötlet: a kunyhót jelentő Hut. Az új étterem kezdetben olyan stílust viselt, mint az olasz kisvendéglők: kockás abrosz stb. A tulajok azonban hamar rájöttek, hogy ez a stílus többet visz, mint hoz és váltottak.

Hadd szóljon!

A pizza kedvelői rajongani fognak ezért a receptért, fenségesen finom, könnyen elkészíthető, nem olasz, hanem amerikai stílusú és nagyon különleges. Tetszés szerint tehetsz rá más felvágottat, vagy zöldségeket is.

Hozzávalók:

300 g élesztős tészta (fagyasztott is jó)

6 virsli

1 paprika

200 g sajt

1 tojás

1 paradicsom

olívabogyó

ketchup

majonéz

oregánó

bazsalikom

bors

Húzzunk bele!

Elkészítés:

A tésztát te magad is elkészítheted, de fagyasztott élesztős tésztát is vehetsz.

A tésztát nyújtsd lisztezett felületen ki kerek formájúra és tedd egy papírral kibélelt sütőformába.

A virsliket hosszában vágd ketté, majd széltében is vágd háromba, majd halmozd a tésztára úgy, hogy körbeérje, de a tészta szélei maradjanak üresek.

A tésztát hajtsd rá a virslikre és nyomkodd le, hogy ne nyíljon ki sütés közben.

A virslik közötti részt vágd be, majd minden virslit vágj ketté. Az így kapott darabkákat fordítsd meg, de légy óvatos, hogy a tészta el ne szakadjon. Így lesz virágszerű a pizza tészta.

A pizza közepét kend meg ketchuppal, majd halmozd rá a megmaradt virslidarabokat, tedd rá a paprikaszeleteket.

Szórd meg reszelt sajttal, fedd be a paradicsomkarikákkal és szórd rá a felaprított olajbogyót.

Tetszés szerint fűszerezd.

Újra szórj rá egy réteg sajtot és a majonézzel rácsozd be.

A pizza széleit kend be a felvert tojással.

180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süsd meg.

Jó étvágyat!

Recept: Ketkes

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Hasonlók

About Author

Szólj hozzá!