BanánköztársaságKiemelt hírek

Szeretem Orbán Viktort! – Talán ezért még nem jön értem a rabomobil…..

orban

A mai hatalom legfőbb urai egykor a Bibó Kollégiumban tanultak, szívták magukba a tudást. Ebben a “tudjuk ki” is sokat segített, pénzzel, külföldi ösztöndíjakkal.

A több mint három évtizeddel ezelőtti kollégistákból mára

a pénz és a hatalom megszállottai lettek. Uralmuk alatt ismét a sötétség borult az ország fölé, csak egy Isten akarata létezik. Mintha időben visszamennénk a vallásháborúk időszakába. Akkor máglyára küldték az eretnekeket, Orbán Magyarországán rabosítják azokat, akik nem fekszenek le a hatalomnak. Az ország nem Fidesz hitet valló többsége félelemben él, a Rákosi-féle rémkorszak idejére emlékeztet mindaz, ami itt Európa szívében történik.

A koronavírus járvány kapcsán törvénybe iktatták a rémhírterjesztés üldözését

Azt persze elfelejtették kodifikálni, vajon mit is jelent a 21.században rémhíreket terjeszteni. Kire alkalmazhatják, hogyan érvényesül a törvény előtti egyenlőség, a jogbiztonság elve. Vajon az a kormányzati főember, aki szinte naponta menekült áradatot vizionál, az nem terjeszti a rémhírt? Vagy a fideszes lakájmédia, ahol nap, mint nap a valóságot elferdítő információk jelennek meg, mindez büntetlenül tehetik?

A magyar rendőrségnek -ugye pártsemleges módon- most a legfontosabb feladata,

hogy régmúlt időkre emlékeztetve, hajnali hatkor “lerohanjanak” egy különösen veszélyes rokkantnyugdíjast? Vagy mi célt szolgát a tegnapi egyik vezető hír-fotókkal jól dokumentálva-, hogy egy 64 éves férfit, szintén a hajnali órákban vitte el pár markos rendőr? Ma olvashattuk, hogy az ügyészség szerint szó sincs bűncselekmény alapos gyanújáról.

Egy demokráciában alapjog a véleménynyilvánítás szabadsága,

a mindenkori hatalom alkotmányos keretek közötti kritizálása. Kivéve a gyevi bírót. A mi hazánkban vannak az ŐK és vagyunk a mi, az idegenszívűek, a Soros-hálózat tagjai. Mi minden este úgy fekhetünk le, hogy nem tudhatjuk, nem jön-e értünk kora reggel a fekete autó.

Ma a közösségi oldalon láttam, beérett a vetés.

78 éves nyugdíjas írta, hogy fél véleményt nyilvánítani, mert öreg már ahhoz, hogy megismerkedjen a rabosítás élményével. Hányan félnek lájkolni kormánykritikus posztokat, mondván, tartanak attól, a hatalmat kiszolgálók keze utánuk, vagy családtagjaik után ér. Fortélyos félelem uralkodik Szent István országában. Talán joggal érzem úgy, hogy mindez még csak a kezdet, még sötétebb felhők érkeznek a Vár felől Hunnia ege fölé.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Az írás címe természetesen csak egy rémhír, álhír. Talán ezért még nem jön értem a rabomobil.

“Demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni, nem félni a más véleményűektől, a más nyelvűektől, a más fajúaktól…..”/Bibó István/

koronavírus

bl Szerző

About Author

Szólj hozzá!