Szétesőben a Puskás Aréna? – Lezuhant egy embernagyságú kőtömb….

Érdekes, hogy azonnal elkezdték átvizsgálni a Puskás Aréna homlokzatát, ám a Nemzeti Sportközpontok tagadta, hogy a kettő ok-okozati összefüggésben lenne.

Nem volt minden rendben…..

Hibákat és szabálytalanságokat találtak a 190 milliárd forintból épített, tavaly novemberben felavatott Puskás Arénánál, amelyet ezért most átvizsgálnak. Az egyik homlokzatról például lezuhant egy betondarab, de ez a létesítmény fenntartásával megbízott Nemzeti Sportközpontok (NSK) szerint nem igaz. A 444.hu most fotókkal alátámasztott cikkel jelentkezett, melyben ott van a leszakadt, embernagyságú kődarab is.

A portál szerint a leszakadt tömb miatt kezdték el átnézni a homlokzatot, és közben lezárták a stadion melletti parkot is. A 444.hu a fotók miatt kereste az NSK-t, hogy megkérdezze, miért tagadták le, hogy leesett egy betondarab, de

a fenntartó erre a kérdésre nem válaszolt.

Azt ugyanakkor megírták,

hogy

“a Puskás Arénánál a kivitelező Magyar Építő Zrt.-ZÁÉV Építőipari Zrt. konzorcium alvállalkozója, a Bayer Construct Zrt. jelenleg a homlokzati díszítőelemeket szegélyező pilonszegély-burkolat aktuális garanciális felülvizsgálatát és annak javítását végzi”.

A felülvizsgálat során a következő problémákat fedezték fel:

  • három burkolóelem esetében a rögzítő csapelemek elégtelen elhelyezésével volt gond,
  • több rögzítő-konzol esetében helytelen volt a rögzítő csavar felszerelése,
  • több helyen az elfogadott tervektől eltérő rögzítő konzolt használtak,
  • 5-10 helyen szabálytalan volt a pozicionáló betétek elhelyezése,
  • több helyen pedig hiányzott a rögzítő csapok ragasztott rögzítése.

A kivitelező a hibákat a jótállási kötelezettségének terhére javítja ki, így a munkák pluszköltsége minden esetben a kivitelezőt terheli

– írták a portálnak.

fürjes

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük