Szexuális erőszak – Ítélet Veszprémben

Egy 2020-ban elkövetett szexuális erőszak miatt ítélt el két mongol férfit a Veszprémi Járásbíróság – közölte a Veszprémi Törvényszék csütörtökön a birosag.hu oldalon.

Erőszak a munkásszállón

Az elsőrendű vádlott 7 év, míg a másodrendű vádlott 6 év 6 hónap fegyházbüntetést kapott, valamint mind kettejüket 7 évre kiutasították Magyarország területéről. Az ítélet nem jogerős.
A közlés szerint a két férfi 2020 novemberében egy Veszprém megyei munkásszállón egy ugyancsak a szállón lakó nőt erőszakolt meg több órás italozás után, többször is. Az egyik  közösülésről videófelvételt is készítettek.
A bíróság kötelezte a vádlottakat a bűnügyi költség megfizetésére, továbbá fenntartotta letartóztatásukat a másodfokú eljárás befejezéséig. Az ítélettel szemben a vádlottak és védőik felmentésért jelentettek be fellebbezést, az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn. Másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el – olvasható a közleményben.

Az erőszakra az után került sor, hogy a két elkövető és a sértett közösen italoztak a munkásszállón, ám a sértett egy idő után befejezte az italozást és a szobájába ment . zuhanyozás után lefeküdt és elaludt. Ez után ment be hozzá a két elkövető és brutális módon megerőszakolták.

Kapcsolódó