Látod Kedves Vezető, ide vezet a “hülyék hülyítése”! – Az SZFE-s maszk provokál, elő a bökőt….

“Hát, kemény, férfias meló volt, mélyen tisztelt doktorminiszterelnökúr, de csak megérkeztünk. A 37 éves férfi főiskolát végzett, de – ahogy fogalmazott – korábban „mindenféle hülyeséggel elcseszte az erkölcsi bizonyítványát”, ezért az utóbbi időben építkezéseken dolgozott kisegítő munkásként. Saját bevallása szerint is „elkötelezett kormánypárti, nem pedig szélkakas”, akinek nagyon rosszul esett, hogy az SZFE-üggyel telekürtölték a nemzetközi sajtót és lejáratták vele a hazáját” – foglalta össze pár mondatban Ó. Bence késelésének hátterét Dévényi István közösségi oldalán.

A palackból kikényszerített szellem….

A folyosón még a középső ujjával bemutatott az újságíróknak, a tárgyalóteremben ennél már sokkal szerényebben vélekedett a körülötte zajló eseményekről, szinte az összes kérdésre válaszolt, és vallomást is tett az a 37 éves férfi, aki még február végén egy késsel sebesítette meg az egyik utas arcát a 151-es buszon. Ó. Bence azért támadt a nőre, mert az a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatóival és korábbi oktatóival szolidaritást vállaló Free SZFE maszkot viselte, és ez „nagyon irritálta” a férfit.

A férfi ellen súlyos testi sértés kísérlete és közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt emeltek vádat

Pénteken gyorsított eljárásban állították bíróság elé, ahol első fokon mindkét vádpontban bűnösnek találták,

hat év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, és hét évre eltiltották a közügyektől.

Mivel a döntés ellen az ügyész, a vádlott és védője is fellebbeztek, így az ítélet nem jogerős.

Az „elkötelezett kormánypárti, nem pedig szélkakas” olvasata

„Számtalan Hollywood-színész pózolt a free SZFE felirattal, ez megalázó dolog volt, és rossz fényt vetett az országunkra”

Áldozatával általában ugyanabban a csepeli megállóban szálltak fel reggelente a buszra, korábban is látta már „az SZFE-maszkos hölgyet”, és

„minden alkalommal megbotránkozott a maszkján”.

Annyira irritálta, hogy inkább későbbi járattal kezdett dolgozni járni

„Aznap egy kedves szomszédom halálhíre miatt eleve rossz kedvem volt, robbanékony hangulatban voltam. Így gyalogoltam a buszmegálló felé, amikor megláttam a SZFE-maszkos hölgyet”,

Az tervezte, hogy felajánl egy sebészi maszkot a nőnek, csak vegye le a sajátját.

„Ha csak egy diszkrét kitűzőt viselt volna, elmentem volna mellette, de azzal, hogy ilyen maszkot viselt, visszaélt a véleménynyilvánítás szabadságával”

felháborította az, hogy a nő szó szerint, az arcán viselte a véleményét.

„Hogy teheti meg azt, hogy ennyire nyíltan provokál? Fel lehetne venni egy diszkrét maszkot. Nem muszáj valaki véleményét beerőszakolni mások aurájába. Nem kellene mások érzékenységét megsértenie ezzel”

„Nem félsz, hogy valaki előbb-utóbb szájba fog baszni ebben a maszkban?”

Ó. Bence vallomása szerint a táskájában percekig azt a sebészmaszkot kereste, amit aztán fel akart ajánlani a nőnek. Csakhogy

eközben a kezébe akadt a combozó kése,

amit egyébként önvédelemből tartott magánál, mert

„amióta Pikó András polgármester áldásos tevékenységét folytatja a kerületben, nagyon leromlott a közbiztonság, őt is többször megtámadták”.

Kis ideig hezitált, végül a nőhöz fordult, és azt kérdezte tőle,

„nem fél-e, hogy valaki előbb-utóbb szájba fogja baszni ebben a maszkban?”.

A nő erre csak annyit válaszolt, hogy

„nem”,

és tovább nyomogatta a telefonját. Ó. Bence szerint áldozata

„halál flegma volt, nem félt”.

A kést végül fenyegető szándékkal vette elő,

„azt szerettem volna, hogy magába szálljon, egy ilyen ótvar közösséggel ne vállaljon közösséget”.

A vádirat és a vallomások szerint azonban a férfi végig szidalmazta, és hazaárulónak nevezte a sértettet.

„Közölte, hogy szerencséje, hogy kamera van a buszon, különben megölné, de leszállás után összeveri”

– mondta Cserháti Zoltán ügyész.

Végül közelről, határozott mozdulattal a késsel megvágta a nő arcát

Mivel „idegállapotban volt”, azt a tárgyaláson sem tudta visszaidézni, pontosan milyen mozdulatot tett a késsel, azt viszont határozottan állította, hogy nem akarta megsebesíteni áldozatát – csak amiatt, mert valaki általa elutasított nézeteket vall, soha nem bántana senkit –, csak a maszk pántját szerette volna elvágni egy olyan késsel, ami szerinte is nagyon hegyes és éles volt.

Az áldozat olvasata

„Tanácstalan voltam, azt gondoltam, ha nem válaszolok, az sem lesz jó.”

A nő úgy emlékszik, hogy a férfi el-, aztán újra visszalépett hozzá, látszott, hogy feszült volt. Folyamatosan beszélt hozzá, ő viszont nem mindenre reagált.

„A következő, amire válaszoltam, egy szó volt, azt mondta: hazaáruló. Én meg visszakérdeztem, hogy »hazaáruló?«️, és rá is néztem”

– emlékezett vissza a sértett, aki abban a pillanatban jött rá, hogy ez az egész a maszkjáról szól.

„A következő, amit éreztem, egy ütés volt a bal arcomon, oldalra fordultam, és akkor láttam, hogy a kezében kés van. Akkor döbbentem rá, hogy megszúrt. Abban a pillanatban annyira megdöbbentem ezen, hogy a félelem elszállt belőlem”

– emlékezett vissza.

… és az utasok….

Az utasok közül mégsem ment oda hozzá senki segíteni, gyakorlatilag mindenki a vezetőfülke felé nyomult, hogy megállítsák a buszt.

Ó. Bence is, aki végül az első ajtón leszállt, és elmenekült.

Azóta nem hord SZFE-s maszkot!

Az SZFE-maszkot a rendőrség lefoglalta, azóta a hölgy nem is szerzett másikat, és mivel

látja, hogy ez mekkora feszültséget generál, valószínűleg nem is hordana már ilyet. „Inkább szeretnék ezen az egészen túllenni”!

(Forrás)

“És akkor most, kedves Bayer Zsolt, lehet kicsit önmagadba nézni. Mivel ilyen nem lesz, kedves önmagatokat úgynevezett kereszténykonzervatívoknak hívők, lehet kicsit önvizsgálni.
De hülye vagyok! Hát hiszen nem értek rá ilyesmire, hiszen ezerrel szervezkedtek, ugyanis:

“Közeledik annak az ideje, amikor az egyre súlyosbodó provokációk miatt – soha nem látott méretekben, békét sugallva, meghívva az operatív törzset és a pandémia legyőzésében résztvevő összes honfitársunkat, hősies munkájukat személyesen is elismerve – közösen haladhatunk a Békemeneten.”

-zárta bejegyzését Dévényi.

Lattmann tamás szerint

“…Aszongya, hogy “visszaélt a véleménynyilvánítás szabadságával”. Mint ahogy az újságíró a kérdéseivel provokál. A gonosz ellenzéknek meg van pofája politikai versengeni… Lám, mire vezet a hülyék hülyítése: elő a késsel, aztán ha kell, meg lehet magyarázni. Amúgy csak meg ne mutassa neki senki, hogy kis kedvencei a taknyukat-nyálukat törlik a nemzeti színekbe a parlamentben “maszk” címszó alatt, mert a végén oda meg lángszóróval megy be… Annak egyébként kifejezetten örülök, hogy az ügyészség nem sumákolta el a közösség tagja elleni erőszakot, és nem próbált valami semlegesebb minősítés mögé bújni. Ez így van rendjén.”

 

szfe

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük