Szigetvári Viktor: Orbán 8 éve az értelmetlen háborúk 8 éve volt

Az ellenzéki politikusok közül Szigetvári Viktor az Együtt miniszterelnökjelöltje reagált elsőként Orbán Viktor országértékelő beszédére. Szigetvári Viktor, szerint szégyen, hogy 8 év ilyen nemzetközi gazdasági helyzet után a magyar miniszterelnök képtelen volt valódi, fenntartható eredményekről beszámolni az ország polgárainak.

 Hazánk nyugatról keletre sodródik

A magyar miniszterelnök országértékelője ismét nem a valóságról szólt, hanem egy társadalmi kisebbséget képviselő, erkölcstelen tolvaj zsákutcás lázálmairól. Igenis kormányváltó hangulat van az országban, lehetséges az illiberális rezsim megdöntése 2018 tavaszán. Csak a választási rendszer csalásai lehetnek támasztékai az elnyomó hatalomnak.

A beszédben képtelen volt a miniszterelnök olyan tényleges eredményekre utalni, amelyek javítottak a közszolgáltatások állapotán. Nem tudott beszélni az egészségügy válságának megoldásáról, nem tudott beszélni a nyugdíjrendszer fenntarhatóságának növeléséről, nem tudott beszélni az oktatási rendszer modernizálásáról, nem tudott beszélni a szegénység csökkentéséről  – hiszen mindezek nem történtek meg.

A Fidesz immár semmi jövőbemutatót és innovatívat nem ad Magyarországnak

Csak felélik a közvagyont, eladósítják az országot és ellopott vállalataikat, de jólétet, nyugatias fejlődést és polgárosodást nem teremtenek. Az elmúlt 8 év során nőtt a középosztálybeliek kiszolgáltatottsága, tovább romlott az egészségügy állapota és szétverték az oktatási rendszert.

Az elmúlt 8 évben Orbán Viktor nem csak hazánk leggazdagabb embere lett strómanjai révén, de közös szabadságunkat is ellopta. Nyugat-ellen lázító butaságai tovább sodorják hazánkat keletre. Ez történelmi zsákutca hazánk számára. Együttműködésre és partnerségre volna szüksége hazánknak nyugati és különösen európai partnereinkkel.

 Regionális versenytársaink lehagynak bennünket

10 év múlva fenntarthatatlan gazdasági helyzetben találjuk majd hazánkat. Nem lesz munkaerő, a polgárok jelentős részének rossz lesz az egészségi állapota, és szorongásokkal, félelmekkel teli ország fogja gyűlölni szomszédait és önmagát – ez az Orbán-modell.

És ez az a modell, amely 2018 áprilisában megbuktatható, ha az ellenzéki pártok végre hallgatnak az Együttre, és minden egyéni választókerületben egy-egy jelöltet állítanak. Ma sajnos nem ez a helyzet, de az Együtt bízik benne, hogy a kompromisszumképtelen pártok felismerik, hogy az ellenzéken belüli verseny terepe a listás szavazás, az egyéni választókerületekben nincs alternatívája az együttműködésnek.

A beszédről:l

Orbán Viktor huszadik évértékelője: A szájkosarat visszaküldtük Brüsszelnek, a pórázt pedig az IMF-nek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük