Szigorítanak a kijárási korlátozásokon? – Karácsony, Gulyás és Szita Károly sajtótájékoztatója élőben!

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Karácsony Gergely főpolgármester és Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke közös sajtótájékoztatót tart Budapesten.

Korábban Karácsonyt és Szitát is meghívták a kijárási korlátozásokról szóló szerdai kormányülésre.

A kijárási korlátozások szombatok lejárnak,

a kormány fontosnak tartotta, hogy a főpolgámesterrel és a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökével tárgyaljanak. Ez hangzott el Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, Karácsony Gergely főpolgármester és Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetsége elnökének közös sajtótájékoztatóján Budapesten.

A kormány partnerként tekint a járvány elleni védekezésben az önkormányzatokra – mondta Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a tájékoztatón.
A kormány és a főpolgármester, illetve a Megyei Jogú Városok Szövetsége elnökének egyeztetése a következő hónapokban folyamatos lesz

– mondta Gulyás Gergely.

Karácsony Gergely szerint az elkövetkező hetekben

a kormányzat és az önkormányzatok együttműködésének feltételei jelentősen javultak a mai kormányülésnek köszönhetően. A főpolgármester szerint az eddig meghozott korlátozó intézkedéseknek nagyjából egy hónapig fenn kell tartani.

A járvány során kialakult gazdasági-társadalmi nehézségek kezelésében az önkormányzatoknak fontos szerepük lesz a főpolgármester szerint. Ez ügyben egyeztetés indul a kormány és az önkormányzati szövetségek között. A főpolgármester szerint kiemelten fontos, hogy szűrés kezdődjön a fővárosi időszak lakói és dolgozói körében.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetsége elnöke megköszönte a kormány erőfeszítéseit a védekezésben és azt ígérte a 23 megyei jogú város polgármestere nevében, hogy mindent megtesznek a védekezés érdekében. Szerinte minimum az eddigi korlátozásokat fenn kell tartani, de nem ördögtől való a szigorítás sem, főként a fegyelem lazulása miatt.

https://www.facebook.com/Indexhu/videos/154230512582501/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük