Szigorúan ellenőrzött “Pajkaszeg” – rendőrségi akció a “Mi kis falunkban” … és nem a sorozatban!

2017 óta folyamatosan menetel és hódítja meg egymás után a nézettségi csúcsokat az RTL “Mi kis falunk” című sorozata. Az idén már az ötödik évadát taposó folyam forgatási helyszínének az alkotók a csendes kis pilisi községet, az Esztergommal mára egybeépült Pilisszentlelket  választották, így került fel az egyre kedveltebb turistacélpontok közé “Pajkaszeg”.

A siker árnyoldala

Minden éremnek két oldala van. A megnövekedett érdeklődés egy ideig jólesett a helyieknek, valamint az olyan helyi vállalkozóknak, mint a Teca Kocsmája tulajdonosa, ám a turistaforgalom mára túl lépett az elviselhető mértéken, a falut úgyszólván megfolytja a hirtelen siker és népszerűség. Egy-egy hétvégén szinte lépni sem lehet a bámészkodóktól és a tilosban, valamint a házak kocsifelhajtóin parkoló idegen autóktól. Már az is előfordult, hogy a helyijáratú busz sem tudott a rengeteg autótól bemenni a faluba, majd megfordulni, mert a hivatalos buszfordulót tilosban parkolók töltötték meg.

Miért éppen Pilisszentlélek?

Az alkotók a sorozat indulása előtt rengeteg lehetséges helyszínt megnéztek azonban volt egy kritérium, aminek egyik sem felt meg: mivel a sorozat egyik témája, hogy nincs temploma Pajkaszegnek, ezért semmilyen látképbe se “lóghatott” bele egy templomtorony, márpedig az isten háza minden község központi helyén van. Nem úgy Pilisszentléleken, de persze azért ott is van!

Láss csodát, a templom ami nincs!

Pajkeszeg
A templom Pilisszentlelket szolgálja, de Pajkaszeget nem.

Nincs több kecmec

A rendőrség legutóbbi tájékoztatása szerint a forgalmasabb időszakokban rendszeresen járőröznek a faluban, főképp a helyes parkolásra és a maszkhasználatra figyelnek. De eddig lehetőség szerint csak figyelmeztették azt, aki nem tartja be a szabályokat – adta hírül a Kemma, a Komárom-Esztergom megyei hírportál.

Most újabb tájékoztatást adtak a Pilisszentlélekre látogatóknak. Közleményük szerint a település „behajtani tilos” és „megállni tilos” jelzőtáblával ellátott útszakaszain, valamint a buszforduló teljes területén (amely egy kereszteződés) történő szabálytalan megállást folyamatosan ellenőrzik a város közterület-felügyeletével közösen.

Ha szabálysértést észlelnek, a parkoló járművek tulajdonosai bírság kiszabására számíthatnak.

Kapcsolódó

Pajkaszeg

 

One thought on “Szigorúan ellenőrzött “Pajkaszeg” – rendőrségi akció a “Mi kis falunkban” … és nem a sorozatban!

  • “…megfojtja…”. Csaxólok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük