Szijjártó 100%-ot, míg Orbán 90%-ot kapott 2018-as teljesítményéért!

A Magyar Időkben az a rém eredeti ötlet vetődött fel, hogy értékeltetik a regnáló politikusainak teljesítményét. Az ítészek: Kiszelly Zoltán és Deák Dániel. A lényeg, hogy még egyszer nyomatékosíthassák olvasóikban: a lehető legjobb választás volt rájuk szavazni.

„Kemény megmérettetés”….

A miniszterek közül Szijjártó Péter külügy- és Benkő Tibor honvédelmi miniszter kapták meg a maximálisan elérhető 10 pontot a politológusoktól, Orbán Viktor munkáját viszont csak 9 pontra értékelték.

A miniszterelnök Deáktól 10 pontot kapott, mivel szerinte

„Magyarország 2014 óta a megnövekedett mozgástérnek köszönhetően egy új korszakba léphetett”,

Kiszelly viszont csak 8 pontot adott a kormányfőnek,

amit nem indokolt, csak annyit írt Orbán teljesítményével kapcsolatban: Magyarország jó irányban fejlődik, egyre több a szövetségesünk.

Szijjártó Péter mindkét politológustól megkapta a maximális pontszámot, azért, mert a politikus jól képviseli a kormányzati politikát. Deák szerint Szijjártó

példa nélküli módon képviseli hazánkat, és a legdurvább nemzetközi támadásokkal is szembeszállt, tekintélyt szerzett Magyarországnak, s mára még a CNN legkeményebb riportere sem talál fogást a tárcavezetőn.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter munkájával is elégedettek voltak az elemzők, szerintük a tárcavezetőnek köszönhető, hogy megindult a várva várt haderőfejlesztés, emellett Benkő

„körmöket ad a kormány politikájának, amelyet hatékonyan képes megvalósítani”.

5-ösnél rosszabb pontszámot egyik miniszer sem kapott,

bár szinte minden tárcavezető esetében KIszelly értékelt szigorúbban: 5 pontot adott Süli János paksi beruházásért felelős tárca nélküli miniszternek, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek és Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek is.

Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter 6 illetve 7 pontot kapott, Kiszelly ugyanakkor szóvá tette, hogy a – tárcavezető hatáskörébe tartozó – szükséges átalakítások kitolódnak, Deák szerint viszont mivel jövőre ezek a területek

„fókuszban lesznek, lesz lehetőség további eredmények felmutatására”.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter munkáját 9 és 7 pontra értékelték az elemzők. Deák szerint Gulyás hatalmas sikereket ért el, de Kiszelly szerint még bele kell rázódnia új szerepébe.

Kiszelly kereszténydemokrácia-képe megegyezik a neonáci illusztrációval

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük