Sorting by

×

Szijjártó a Szputnyik és Sinopharm vakcinával “csurig pakolt” szállítmányokról igen, az immár 2,1 millió adag Pfizerről nem zengett ódát

Százezer második komponensű, koronavírus elleni Szputnyik oltóanyag érkezik kedd este Magyarországra – közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedden a Facebook-oldalán.

“Csurig megpakolva”

Szijjártó Péter a videóban kiemelte, hogy a kormány gépe emellett a hét második felében „gyakorlatilag csurig megpakolva” repül vissza Kínából a Sinopharm következő szállítmányával.

A gépnek és személyzetének „a jövő héten sem lesz nyugalma” – tette hozzá.

“Felszállnak a madarak”

Célállomás: Svájc

A miniszter beszámolt arról is, hogy kedden Svájcba indul. Svájc fontos politikai és gazdasági szövetségese az országnak:

Magyarországhoz hasonlóan Svájc sem szavazta meg az ENSZ globális migrációs csomagját, és nagyon fontos svájci beruházások, befektetések vannak az országban, amelyek magyarok ezreinek adnak munkát

– mondta Szijjártó Péter.

Hiába füleltünk…..

Érdekes módon arról, hogy kedden 248 040 Pfizer/BioNTech vakcina is érkezett, nem számolt be a külügyminiszter. Az április 20-i szállítással érkezett újabb adagokkal együtt a Magyarországra beérkezett Pfizer-adagok mennyisége már meghaladta a 2,1 millió adagot.

 

szijjártó

átver

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.