Szijjártó az UEFA-ról: "szánalmas és gyáva testület. Szégyelljék magukat!" - Az UEFA Szijjártóról: egyelőre keresik a google-ban, hogy ki Ő! - Városi Kurír

Sorting by

×

Szijjártó az UEFA-ról: “szánalmas és gyáva testület. Szégyelljék magukat!” – Az UEFA Szijjártóról: egyelőre keresik a google-ban, hogy ki Ő!

Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztere – jelenleg Szijjártó Péter- beszállt a focidiplomácia aktuális kérdésbe, méghozzá azt az “előrelátó, megfontolt, jövőbe mutató, kompromisszumkész” -ja, nem!- kijelentést téve, amit úgy fordíthatunk Szijjártóról magyarra, hogy: ha izélgetnek, meghosszabbodunk!

Hirdetés

A hír, ami kiakasztotta Szijjártót

Péntek este érkezett a hír, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a szurkolók diszkriminatív megnyilvánulása miatt három zárt kapus mérkőzésre büntette a magyar szövetséget. Míg a budapesti magyar-portugál és magyar-francia meccsek után huhogás, illetve rasszista bekiabálás miatt indítottak vizsgálatot, a müncheni német-magyar találkozó után diszkriminatív szurkolói gesztusokról kaptak jelentést.

Nem is kellett sokat várni, hogy megérkezzenek a reakciók

Szijjártó Péter szerint

„az UEFA továbbra is alkalmazza a már korábban megismert munkásőr-hajlamú nézőtéri besúgókat, akiknek nincs más dolguk, csak jelentéseket írni arról, hogy ki, mit mondott (vagy nem mondott) a nézőtéren. Mint a kommunizmusban: bizonyíték nem kell, elég a besúgó feljelentése.”

Az UEFA ezzel a döntéssel azt üzente: „

Himnusz alatt a pályára rohanni és ott a himnuszt éneklő játékosokat provokálni: rendben van, kommandós sorfalat a pálya szélére küldeni: rendben van, lézerrel az ellenfél kapusának szemébe világítani: rendben van, az ellenfél szurkolóit megdobálni: rendben van, de teltházas meccset csinálni, szurkolni, fergeteges hangulatot teremteni: na, amiatt be kell zárni a stadiont.

Az a bizottság, amelyik ilyen döntést hoz, szánalmas és gyáva testület. Szégyelljék magukat!”

Hollik Fidesz kommunikációs igazgató sem akart lemaradni

Hollik István egyenesen arról írt, hogy az UEFA döntése összhangban van a melegellenes magyar törvényre adott uniós reakciókkal:

„Az UEFA és Brüsszel azt hiszi, ha támadja Magyarországot, azzal gyengít bennünket. Még mindig nem ismernek minket! Az igaztalan és minden jogalapot nélkülöző támadásokból mi erőt merítünk!”

Schiffer András, LMP egykori társelnök is klaviatúrát ragadott

Megbüntették a teljes magyar futballtársadalmat

„Az UEFA drasztikusan bünteti a teljes magyar futballtársadalmat, mondván: »számos magyar szurkoló huhogással és rasszista bekiabálásokkal reagált« Így: számos. Az ötvenvalahányezerből. Nem az összes, nem a szervezett szurkolói csoport, hanem a »számos«. Arról még nincs hír, hogy milyen büntetést kapnak a németek az UEFA-meccsek politikai semlegességére vonatkozó szabályok többrendbeli, szervezett megsértése miatt.

Úgy tűnik, az UEFA ma egy eszköz a woke-kapitalizmus kezében”

Németh Szilárd is felébredt!

Az ex birkózó szombat délután örvendeztette meg követőit UEFA-témában:

Direkt politizálás, liberálfasiszta döntés, kommunista tempó az UEFA-nál: három zártkapus meccs vár ránk, mert mi, a magyarokat éltető szurkolók állítólag diszkriminatívan viselkedtünk. Ez elfogadhatatlan, ez felháborító és ez diszkriminatív!

Orbán Viktor egyelőre nem szállt be az UEFA-pocskondiázásba, de ami késik, nem biztos, hogy múlik!

Friss, ropogós hír!

Mielőtt úgy adnák be fentemlítették, hogy “na lám, milyen f@sza gyereke vagyunk”, új hír érkezett az UEFA-házatájékáról:

Az UEFA büntetést szabott ki az Angol Labdarúgó-szövetségre. Az Európai Labdarúgó-szövetség a lézeres incidens miatt 30 ezer eurónyi bírságra kötelezte az angolokat, ami átszámítva 11 millió forint büntetést jelent. Ezen kívül más szankciókkal nem büntetik az angol szövetséget. (forrás)

Kapcsolódó

Fotó: Cseri László

 

szijjártó

Hirdetés
átver

9 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.