Szijjártó mégsem Orbán, neki „csak” magán-műfüves pályája van a Balatoni dácsáján – Hadházy újra robbantott

A Balaton, Szigliget és a Badacsony is egyszerre látható Szijjártó Péter külügyminiszter nyaralójából. Az irigylésre méltó panoráma Balatonederics fölött tárul ki, ahol a miniszter összevásárolt egy kisebb birtokot. A több tagból álló egy hektáros telken két ház is van – számolt be 4 éve az Index a külügyér bevásárlásáról.

A fideszes politikus vagyonnyilatkozatai szerint 2009 és 2010 között vásárolta fel

több részletben a falu fölötti szőlőhegyen a jelenleg egyben 10 000 négyzetméteres méretű, azaz egy hektáros területet, ahonnan az egykor előszeretettel luxusozó politikus kivételes panorámát élvezhet.

Az edericsi képeken látszik, hogy a telek elég nagy, és szinte teljes egészében rendszeresen nyírt fű borítja. A nyaraló, egy kétszintes, faganggal körülvett ház a hegyoldalon elhelyezkedő telek jobb kilátással rendelkező felső részén áll, és az épület alapterületével nagyjából megegyező méretű, terméskőből emelt terasz egészíti ki. A telek alján, a kapubejárat mellett egy további, kétszintes épület is található. A 70-es évek nyaralóépítészeti stílusának megfelelő ház Szijjártóék szerint a telek gazdasági épülete. (A képeket ide kattintva tudja megnézni.)

Napjainkban….

Szijjártó Péter balatoni nyaralója mellett található az ország legpazarabb panorámájával rendelkező focipályája.

-írta Hadházy Ákos közösségi oldalán.

Hadházy: Szijjártó balatoni nyaralója mellett található az ország legpazarabb panorámájával rendelkező focipályája

Miközben a miniszter az egyhektáros dácsán

focizgatva piheni ki a mocskos hazudozások, hecckampányok és sokmilliárdos lopások fáradalmait, egyszerre gyönyörködhet a Balatonban, Szigligetben és a Badacsonyban. Élni tudni kell!

Mikor ezt mondták nekem, nem is akartam elhinni, ezért amikor arra jártam, megnéztem.

Örömmel jelentem, épül-szépül az ország Balatonedericsen is! Ahhoz képest, amit korábban az Index ott látott teljesen fel van újítva a nyaraló.

Akkor Szijjártó azt mondta, hogy a telken csak egy pár négyzetméteres műanyag medence van, néhány centi vízzel. Azóta ezt is orvosolták, már van fedett úszómedence is. (Legalább nem vízilabdapálya, egyelőre!)

Szijjártónak persze nem ez a legnagyobb bűne

(hanem sok minden más, például a kínai vakcinák és lélegeztetőgépek ügye), és ha a hajóútjait más fizeti, akkor félre is tehetett ennyi pénzt tíz év alatt. A vasútépítésen meggazdagodott szülők segítségével is épülhetett a nyaraló, de abban az országban, ahol 750 ezer magyar nem tud soha nyaralni menni, talán jobb lett volna ezt a focipályát hanyagolni.

Kapcsolódó

 

szijjarto

4 thoughts on “Szijjártó mégsem Orbán, neki „csak” magán-műfüves pályája van a Balatoni dácsáján – Hadházy újra robbantott

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük