Szijjártó egyelőre hallgat, orosz kollégája a Facebook-leállás örve alatt saját információs hálózatot sürget

Hétfőn az egész világon órákra leállt a Facebook. Varga Judit külügyérnek volt egy kísérlete saját fontosságát hangsúlyozandó bepróbálkozni azzal, hogy „érdekes” egybeesés, hogy éppen akkor omlott össze a közösségi oldal , amikor Ő „fontosemberkedett”. Maria Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője rátromfolt, a politikus szerint Oroszországnak saját információs hálózatot kell kiépítenie annak érdekében, hogy a jövőben ne történhessen hasonló leállás – írja az Index.

A facebook szerint…

A leállást a Facebook szerint egy konfigurációs hiba okozta, és a cég adatközpontjai közötti kommunikációban is emiatt lépett fel probléma. Azt írták, hogy a belső eszközeiket és rendszereiket is érintette a hiba, ami tovább nehezítette a probléma megoldását.

Oroszország rárepült….

Maria Zaharova az esettel kapcsolatban azt mondta, hogy a leállás

„ugyanúgy az információbiztonság kérdéséről szól”, mint az internethasználatot szabályozó – értsd: az ellenzéki portálokat korlátozó – kormányzati rendeletek.

Muszáj kifejlesztenünk egy hazai információs hálózatot

– tette hozzá a szóvivő. Mindezt azzal indokolta, hogy

„egy efféle lezárás bármikor megtörténhet egy szempillantás alatt, különösen azokat a fejleményeket nézve, amelyek az Egyesült Államokban végbemennek”.

Azt nem fejtette ki, pontosan mire utalt ezzel, de vélhetően arra gondolhatott, hogy a Twitter és a Facebook több, az irányelveiket megsértő közéleti szereplő – köztük Donald Trump volt elnök – elérését is korlátozta.

RuNet

Oroszország egyébként már tesztel egy saját „szuverén internettechnológiát”, a RuNetet, és múltkor sikerült is

„lecsatlakozniuk” a világhálóról.

Maria Zaharova most viszont arra helyezte a hangsúlyt, hogy

hétfőn nem ők csatlakoztak le az internetről, hamisan vádolják ezzel Oroszországot Nyugaton.

Forrás

Kapcsolódó

 

Szijjártó egyelőre hallgat, orosz kollégája a Facebook-leállás örve alatt saját információs hálózatot sürget

One thought on “Szijjártó egyelőre hallgat, orosz kollégája a Facebook-leállás örve alatt saját információs hálózatot sürget

  • Hahaha, gunarnyaku, menj el Oroszorszagba, es meselj nekik a nagyon magyar, nagyon fideszes takolmanyotokrol, a hundub-rol es mondd el nekik, hogy milyen baromi sikeres volt! Lehet, hogy majd azert azt is el kell mondanod, hogy az egesz vallalkozas hamvaba holt, meg mielott felviragozhatott volna, de igy van ez, ha ven diktatorok, akik a technikat csak kivulrol ugatjak, figyelmen kivul hagyjak a fiatalok millioinak akaratat, szokasait, kozossegi -oldal igenyet! Mert ha putyin a maga vensegevel kitalalja, hogy az orosz facebook arca lebegyeva kozmoszkaja legyen, aki meg eloben latta Lenint, akkor lehet, hogy nem fognak a fiatalok lelkesedni az otletert, Marpedig putyinnak nem fog mas az eszebe jutni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük