Sorting by

×

Szijjártó és az általa vezetett “3 szavas” külügy – Hungarikum – ma még, de…..

Az úgy van, hogy a nép megválaszthatja, -általában demokratikusan- hogy kit alkalmaz első számú közszolgájának, akinek kutya kötelessége legjobb tudása szerint alázattal tenni, amire felhatalmazást kapott főnökeitől. Ezt figyelembe véve kell megválasztania a közszolgatársait, akik ugyan ezt teszik. Ehelyett mit “hátrafelé nyilaztak össze Magyarországon a megválasztottak? Például Szijjártó Pétert külügyérnek és a sameszait kommunikátoroknak.

Ne feledje, Ön a főnök!

Kirúghat, leválthat, megdicsérhet, jutalmazhat, feljelenthet – ahogy a kedves megrendelő igazságosnak érzi!

„Kampányhazugságokkal nem foglalkozunk.”

Mindössze ennyit válaszolt a külügyminisztérium a hvg.hu kérdéseire, miután a Direkt36 megírta, hogy az oroszok évek óta ki-be mászkálnak a magyar külügy számítógépein, orosz hackerek legalább tíz éve támadják Magyarországot, leginkább a Szijjártó Péter vezette külügyminisztériumot, és a támadások legalább egy része mögött feltehetően orosz állami szervek állnak.

A hvg a következőket kérdezte:

  • Hány olyan támadásról tudnak, amiről a Direkt36 írt?
  • Miért nem tiltakoztak a támadások miatt az orosz félnél?
  • Ha tiltakoztak az orosz félnél, akkor azt milyen formában tették?
  • Milyen intézkedéseket foganatosítottak az ügyben? Indult-e belső vizsgálat annak feltárására, hogy kinek a hibájából nem sikerült az orosz kibertámadásokat elhárítani?
  • Miért hallgatták el a közvélemény előtt a támadások tényét?

Erre az öt kérdésre sikerült a fent olvasható három szavas választ adnia a Szijjártó vezette külügyminisztériumnak – írta a 444.hu.

Háttér

Az orosz titkosszolgálat ki-be járkál a magyar külügy számítógépes hálózatában

– állítja a Direkt36. A Telexen megjelent cikk szerint már 2021 második felében tudni lehetett, hogy feltörték a „korlátozott terjesztésű” és „bizalmas” minősítésű állami és diplomáciai információk továbbítására használt, csak szigorú biztonsági előírások betartásával használható titkosított hálózatot is, és 2022 januárjában is célzott támadások érték a Külgazdasági és Külügyminisztériumot. A cikk szerint a minisztériumban az elmúlt hónapokban több olyan körlevelet küldtek a dolgozóknak, amelyben arra utaltak, hogy valami baj lehet a levelezéseik védelmével.

Érdekes mellékszála ennek, hogy az egyik levélből kiderül, a kormány hiába támogatja a kínai telekommunikációs eszközök használatát, maga is tudja, hogy ezek biztonsági kockázatot jelentenek – de mint kiderült, a mostani esetben nem kínai, hanem orosz a fenyegetettség.

A Direkt36 azt állítja, részben adathalász támadásokkal és vírusos mailcsatolmányokkal juthatott be a magyar külügybe olyan fertőzés, amely a felderítésében érintett szervek szerint orosz titkosszolgálati támadást jelez. A portál hosszan sorolja a példákat, amelyek alapján legkorábban 2012 óta vannak orosz kibertámadások, ez alapján valószínűleg napi szinten figyelik az orosz hackerek, mi történik a magyar külügy számítógépein. Sőt, több tisztviselő állítja, hogy a Védett Külügyi Hálózatot is feltörték az oroszok – ezt használják akkor, amikor államtitoknak számító információkat akarnak közölni például a távoli nagykövetségekről a budapesti központtal, de a NATO- vagy EU-tárgyaláson elhangzottakat lejegyző jelentések is ilyen csatornán érkeznek. Arról nincs információja a Direkt36-nak, hogy

a még ennél is érzékenyebb, titkos vagy szigorúan titkos minősítésű információkhoz bárki illetéktelen hozzájutott-e, azokat ugyanis még ennél is szigorúbban védik. (forrás)

Kapcsolódó

 

Szijjártó és az általa vezetett 3 szavas külügy - Hungarikum - ma még, de.....

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.