Szijjártó ezermilliárd közforintos “tévedése”

Szijjártó külügyminiszter téved: a kínai áruk szállítási igénye csökkenni fog, ezért a Budapest-Belgrád vasút fejlesztése értelmetlen – írta az LMP közleményében.

Unokáink is nyögni fogják…..

“Szijjártó Péter kijelentésével szemben a járvány után a kínai tömegáruk távolsági szállítása minden jel szerint csökkenni fog, és felértékelődnek a helyi- és regionális gazdaságok az eddig “kínai” iparágakban is.

Ez azt jelenti, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztése értelmetlen.

Szijjártó Péter tegnapi interjújában kijelentette: a Budapestet Belgráddal összekötő vasút felújítása most még evidensebb érdeke Magyarországnak, mint eddig, mert Kína szerepe tovább fog nőni a világgazdaságban.

A miniszter téved, és ez a tévedése ezermilliárd forintunkba kerül

A jelenlegi válság rámutatott, hogy az a világgazdasági rendszer, ahol szinte minden a Föld túloldaláról érkezik, fenntarthatatlan. Nem csak környezetileg, de egy ország vagy régió gazdasági stabilitása szempontjából is. Rendkívül sérülékeny az a gazdaság, amelyik nem tudja az alapvető szükségleteit helyi termeléssel kielégíteni. Erre sok országban döbbennek rá, és kezdik átszervezni, áttervezni a jövőt. Ennek a jövőnek a kínai tömegáruk szállításának további növelése nem része. (…)

A kormány “szimata”

A déli és keleti nyitás kudarcai, a kereskedőházak sok tízmilliárdos veszteségei és más kalandorságok megmutatták, hogy

a kormány “szimata” külgazdasági kérdésekben nem megbízható.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük