Sorting by

×

Szijjártó ezt a nyílt levelet nem teszi ki az ablakba

Nyílt levélben fordult a magyar kormányhoz és Szijjártó Péter külügyminiszterhez Oleg Nikolenko ukrán külügyi szóvivő, amiben arra kéri Magyarországot, hogy nyíltan ítélje el az orosz provokációt. 

Jól fejlett kommunikációs csatornák Moszkva felé

„ ÉS HASZNÁLJA FEL JÓL FEJLETT KOMMUNIKÁCIÓS CSATORNÁIT MOSZKVÁVAL, HOGY MEGAKADÁLYOZZON MINDEN OLYAN PROVOKÁCIÓT, AMELYNEK CÉLJA AZ ETNIKAI GYŰLÖLET SZÍTÁSA UKRAJNÁBAN.”

„Szijjártó Péter külügyminiszter hangsúlyozza, hogy el kell kerülni az Ukrajna területén történő háború kiterjedését, valamint a NATO és Oroszország közötti közvetlen konfliktust. Véleménye szerint Magyarországnak, hogy ne provokálja Oroszországot, nem szabad támogatnia az ukrán légtér lezárását és békefenntartó hadművelet bevetését, valamint ellenzi az ukrán hadseregnek szánt katonai segélyek átszállítását magyar területen.

»Ne provokáld Oroszországot« – ez egy gyakori érv, amikor több teret kell adni Oroszország agressziójának”

– írja Nikolenko, aki azzal folytatja, hogy

„HAZÁNK JELENLEG HATÉKONYAN VÉDI A NATO KELETI HATÁRÁT. HA OROSZORSZÁGNAK SIKERÜL ELÉRNIE BŰNÖS CÉLJÁT UKRAJNÁBAN, AKKOR SZOMSZÉDAINK LESZNEK A KÖVETKEZŐ CÉLPONTOK. ERRŐL MOST NYÍLTAN BESZÉLNEK AZ OROSZ NAGYKÖVETEK KÜLFÖLDÖN.”

Magyarország és Ukrajna biztonsága össze van kötve

Nikolenko szerint Magyarország békéje és biztonsága nem garantálható Ukrajna békéje és biztonsága nélkül, és felesleges abban bízni, hogy az orosz agresszort meg lehet nyugtatni.

„Partnereinknek gondoskodniuk kell arról, hogy Ukrajna feltartóztassa és legyőzze az orosz gonoszt. Ehhez az európai egység megerősítésére van szükség. Egy egység, amely lehetővé teszi, hogy az Oroszország elleni szigorúbb szankciók megállítsák katonai gépezetét”

– zárja levelét az ukrán külügyi szóvivő.

(Forrás)

(Minden a háborúról!)

 

nyílt levél

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Szijjártó ezt a nyílt levelet nem teszi ki az ablakba

  • 2022.03.23 - 08:04
    Közvetlen hivatkozás

    Ha kèt ember összekülönbözik abban sem kell beleszólni, rendezzèk le egymàs között. Mert ellenkezó esetben tömegverekedès lesz. A jelenleg kialakult helyzetnek több èvre visszanyúló elözmènye van, a vègeredmèny a hàború, az egy politikai csőd. Àllàspontom szerint a politikusaink jól kezelik a helyzetet.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.