Szijjártó ezt (is) benézte, de itthoni használatra így is jó lesz? Hát nem! Pár kattintás csodákra képes, olvasni meg sokan tudunk…..

Szijjártó Péter -vagy a fidesz kommunikációs csapat- szeme felcsillanhatott, amikor hírét vette, hogy Stefan Löfven svéd miniszterelnök bejelentette, hogy novemberben lemond a kormányfői és a pártelnöki tisztségéről is. Csinálunk belőle egy jó kis alázást, nehogy már büntetlen maradjon, hogy Löfven észrevette, hogy “meztelen a magyar kormány demokráciafelfogása” – gondolhattál és már íródott is az alázás.

Így lett bukott a lemondottból….

Bizony, van, aki nem várja meg, amíg elküldik, hanem megérezve azt, hogy nincs megnyugtató többsége az elképzelésének, lemond. Közéjük tartozik Stefan Löfven svéd miniszterelnök is

“A jövő évi (szeptemberi) választáson a szociáldemokratákat már másvalaki fogja vezetni. Egyszer minden véget ér, és én a legjobb feltételeket szeretném nyújtani az utódomnak”

– mondta Lövfen.

Idővel megérett a döntést. Tíz éven át voltam a párt elnök, hét évig pedig miniszterelnök. Ezek fantasztikus évek volta, de mindennek eljön egyszer a vége

– fejtette ki ezúttal Lövfen.

A kormányválság a lakásbérleti díjak szabályozásának tervbe vett reformja miatt alakult ki.

Svédországban a tervek szerint 2022. szeptember 11-én tartanak parlamenti választásokat.

Szijjártó magyarázata “kerítésen belülre”

A külügyér közösségi oldalán okoskodott:

“A bukott svéd miniszterelnök újra a magyarokat és a lengyeleket akarta kioktatni demokráciából, és – nem először – gátlástalan hazudozásba kezdett a svéd parlamentben a magyarországi és a lengyelországi “viszonyok”-ról.

Persze nem véletlen, hogy Stefan Löfvennek novemberben távoznia kell a miniszterelnöki székből, hiszen az irányítás jól láthatón kicsúszott a kezéből.

Közbiztonságról már rég nem beszélhetünk Svédországban,az egekben vannak a bűnözési mutatók, 366 lövöldözés történt, a migránsok által elkövetett erőszakos bűncselekmények száma folyamatosan nő, legutóbb pedig már a szabadban játszó kisgyerekeket is meglőttek egy bandaháború során. A zsidó közösség elleni uszítások komoly következmények nélkül maradnak, migránsok még egy zsinagógát is felgyújtottak Göteborgban. Az LMBTQ-propagandisták szabadon járkálnak az óvodákba és az iskolákba, miközben az elmúlt években 15-szörösére nőtt a nemi identitásukkal elégedetlen, depressziós emberek száma. Az sem válik a svéd jogállamiság dicséretére, hogy a bíróság nemrégiben enyhítette egy migránsokat megerőszakoló LMBTQ-aktivista férfi büntetését.

Értjük tehát a svéd miniszterelnök frusztráltságát mindezek miatt, de ha többet foglalkozott volna a saját országa kormányzásával, mint a mi kioktatásunkkal, akkor lehet, hogy nem bukott volna meg.”

Svédország, tényleg…?

Szijjártó bejegyzését az elmúlt napokban megelőzte a kormánytól nem túl távol álló origo-s írás, ami A V4NA nemzetközi hírügynökségre hivatkozva, ami  Habony Árpád befolyási övezete. (A központi médiaholding 2018-as bejelentése óta ez a legnagyobb kormányközeli sajtóprojekt: az üzem londoni székhellyel, félszáz újságíróval indul, és a magyar mellett angol nyelven is sugároz. A Válasz Online úgy tudja, a V4NA kiadójának tulajdonosai 57–40–3 arányban a New Wave Media Group Kft. (melynek legismertebb terméke az Origo), a Habony Árpád-féle Danube Business Consulting és – hogy a sztori még „államibb” legyen – Magyarország rendkívüli és meghatalmazott londoni nagykövete.) A cikk megalapozva a csütörtöki Szijjártó-bejegyzésnek arról szól, hogy

“Lövöldözések, késes támadások, robbantások, gránátok, automata fegyverek, bandaháborúk – nem lehet ráismerni Svédországra, állítja egy svéd rendőr. Szerinte teljesen tehetetlenek a bandaháborúkkal szemben. Éppen ezért indított petíciót egy kollégája, amiben a kormánytól követelik munkakörülményeik javítását. Mint mondják, betelt a pohár, amikor nemrég a nyílt utcán lelőtték egy társukat…”

A fentiekre erősít rá az a hír, miszerint Lars Gardfeldt, göteborgi evangélikus lelkész nemrég a svéd közszolgálati rádiónak beszélt arról, hogy

egy ideje nem hajlandó összeadni heteroszexuális párokat

– írja a svéd sajtóra hivatkozva a luxemburgi RTL.

Kapcsolódó

 

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Szijjártó ezt (is) benézte, de itthoni használatra így is jó lesz? Hát nem! Pár kattintás csodákra képes, olvasni meg sokan tudunk.....
illusztráció: V.K.

One thought on “Szijjártó ezt (is) benézte, de itthoni használatra így is jó lesz? Hát nem! Pár kattintás csodákra képes, olvasni meg sokan tudunk…..

  • 2021.09.17 at 06:39
    Permalink

    Varosi Kurir, te a kedvenceim kozott vagy, de ezt nem gondoltam volna! Mindenfele megjegyzes nelkul adod le ezt a cikket? Semmi szrkesztosegi velemeny? Ez most pont ugy hangzik, mintha TENYLEG ez tortenne Svedorszagban! Ami mar nem is csusztatas a gunarnyaku reszerol, hanem ordas nagy hazugsag! Nekunk elnek barataink Stockholmban es Uppsalaban is – na nehogy mar ok ne mondjak el nekunk az igazat, ha igy lenne? De nincs igy! Szegyelljetek magatokat ezert a felemas cikkert, – ez nem a ti szinvonalatok! (Ettol a cikktol fuggetlenul is a kedvenceim maradtok, de legalabb ti legyetek hitelesek, ha mar masok nem!)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.