Szijjártó ismeretlen területre tévedt – béke-világtalálkozón volt jelenése New Yorkban

Mesterien – bocsánat a szóhasználatért Szijjártó esetében – csűrte-csavarta felszólalásának írója a beszédet, ugyanis egy békekonferenciára is tudott olyat írni, amiben harcos nemzetünk nem hátrál. Le a kalappal nemzeti Anonymusunk előtt.

No para, urai vagyunk … minek is? Mindennek!

Az új biztonsági kihívások miatt ma már a világ olyan részeit is veszélyek fenyegetik, amelyeket eddig biztonságosnak tekintettünk

– jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn New Yorkban, az ENSZ-közgyűlés ülésszakához kapcsolódóan rendezett Nelson Mandela béke-csúcstalálkozón.

A Nelson Mandela volt dél-afrikai elnökről,

apartheidellenes harcosról elnevezett béke-világtalálkozó megrendezéséről tavaly döntött az ENSZ Közgyűlése. A plenáris ülést Mandela születésének századik évfordulójához időzítették, a közgyűlés idei ülésszakának idejére.

A békecsúcsra készített nyilatkozat szerint a résztvevők elkötelezettek egy igazságos, békés, virágzó, tisztességes, mindenkit bevonó jellegű világ építésében, és erőfeszítéseik középpontjába – Mandelához hasonlóan – az emberi méltóságot állítják. A résztvevők a békeerőfeszítések és az emberi jogok érvényesítését célzó törekvések segítésére meghirdették a Mandela-évtizedet, amely 2019-től 2028-ig tart, és üdvözölték a békeközvetítői tevékenység fokozására hozott intézkedéseket.

Szijjártó a mikrofon előtt….

A három legfontosabb kockázati tényező között említette a masszív és ellenőrizetlen migrációs folyamot, amely – mint mondta –

a terrorszervezeteknek is lehetőséget biztosít, hogy aktivistáikat a világ más pontjaira eljuttassák.

Kiemelten utalt a nemzeti kisebbségek, valamint a vallási kisebbségek elleni fenyegetésekre, és hangoztatta, hogy ezek megvédelmezésére és jogaik garantálására a nemzetközi szervezeteknek is kötelességük lépéseket tenni.

Pénz beszél….

A nemzeti külügyér több vezető gyógyszergyár képviselőivel is megbeszélést folytatott, és ennek kapcsán rámutatott, hogy  a nagy gyógyszergyárak évek óta jelentős érdeklődést tanúsítanak Magyarország iránt, márpedig a szektor hazánkban a kutatás-fejlesztés egyik élenjárója az autóipar mellett.

Na ugye, hogy na ugye?

Exkluzív interjú Szijjártó Péterrel – Kurír Kacsa szenzációja!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük