Szijjártó, a Szellemi Honvédő kibukott: keresi a hivatásos károgókat

“A liberális mainstream ismét leleplezte mérhetetlen képmutatását: ha egy közép-európai ország vétózik, az a világvége, az európai egység szétverése, ha pedig a nyugat-európaiak vétóznak, akkor az rendben van…” – írta Szijjártó Péter szellemi honvédő és külügyminiszter, miután Ausztria és Hollandia elutasította Románia és Bulgária schengeni csatlakozását.

Kiakadt a külügyér

Tegnap szavaztak az EU-tagállamok Brüsszelben Horvátország, Románia és Bulgária csatlakozásáról a Schengen-övezethez. Horvátország felvételt nyert, de Románia és Bulgária nem csatlakozhat, holott mindketten megérdemelték volna, hiszen keményen védik határaikat és sokat tettek az illegális migráció megfékezése érdekében – posztolta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook oldalán.

“Akkor mégis miért nem csatlakozhattak? Nos, azért, mert egy-egy tagállam – Ausztria illetve Hollandia – megvétózta a csatlakozásukat. Mindenki más támogatta”

– vetette fel a miniszter.

“S hol vannak ilyenkor a hivatásos károgók, az EU egységéért aggódók, az egyhangú döntéshozatalt eltörölni akaró EP-képviselők, hol vannak a liberális mainstream jajveszékelő újságírói, hol vannak a brüsszeli bürokraták, a liberális kormányok miniszterei???”

– tette fel a kérdést Szijjártó Péter a közösségi oldalán.

Hasonlítsuk össze ezt a mostani csendet azzal a hangzavarral, ami minden egyes magyar nemzeti álláspontot kísér a brüsszeli vitákban

– javasolja a külügyminiszter.

A hozzászólásokból….

“Hajrá-éljen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki úgy menedzseli országunkat, mint még soha senki más!!! Ugye ön szerint is ő Magyarország legelkötelezettebb legjobboldalibb keresztény külgazdasági és külügyminisztere???”

“Ők egy brancsba tartoznak, minket meg cselédnek tartanak, és ugyelnek arra, hogy ne alkothassunk egy erős közösséget. Ez igaz a V-4 tagállamokra, Romániára, a balkánra. A monarchiában is ez volt a helyzet.”

“Románia az EU csatlakozást sem érdemelte!! A nemzetiségek ügye rendezetlen. Én is vétóztam volna! Vielen Dank Österreich!”

“Meghökkenve olvasom a sok helyeslő hozzászólást. A határ magyar falvak között kanyarog. Ha át akarok menni egyik magyar faluból a másikba, órákat kell állnom a határnál. Bárki, aki szerint ez jó nekünk 1. vagy nem állt még sorban a ro-ma határnál 2. vagy nincs ki a négy kereke.”

“Értetlenkedsz, pedig az általatok képviselt politika az oka annak.”

“Ki kell lèpni!! Sött be se kelett volna lèpni a keleteurópai orszàgoknak! Úgy is tudhadtuk elöre hogy nem fognak minket egyenrangú partnerekkènt kezelni! Maximum gazdasàgilag leigàzando területeknek!!””
Kapcsolódó