Állítsátok meg Szijjártó Uit!

Szijjártó Péter, aki jelenleg az Ön külgazdasági- és külügyminisztere és ebben a státuszában a külvilág felé mindannyiunkat képvisel, olyat tett, amit magára valamit is adó politikus biztosan nem művelne.

Lejáratás – de ki és kit?

Szijjártó lejárató célzattal nyilvánosságra hozta a román nagykövet levelét, mert nehezményezi, hogy a politikus is emberből van.

„Ennél valószínűleg nincs lejjebb: a román nagykövet vette védelmébe Szabó Tímeát”

– címmel posztolt ma Facebookon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó és a firnyák…..

A külügyminiszter szombati posztjában nyilvánosságra hozott egy levelet, amelyet szerzője -minden jel szerint- nem a nagyközönségnek szánt. Románia budapesti nagykövete ezt a levelet Szabó Tímea ellenzéki parlamenti képviselőnek címezte – ebben kívánta szolidaritásáról biztosítani, miután a Magyar Nemzetben egy Zummer Fülöp  író szerző a hírhedt Der Stürmer náci propagandáját idéző szóhasználattal élve mérgező „organizmusnak” és a „háttérhatalom biológiai fegyverének” nevezte a Párbeszéd képviselőjét.

A nagykövet később megosztotta a levelet egy zárt WhatsApp csoportban

– innen szivárogtatta ki azt minden jel szerint a londoni nagyköveti posztra készülő Kumin Ferenc.

A nagykövet leveléből….

„Nagyon, de nagyon remélem, hogy jól van, és morálisan és minden egyéb szempontból is sértetlenül hagyták azok az ádáz támadások, amelyeknek az utóbbi időben ki volt téve.”

Marius Lazurca budapesti román nagykövet jelzi a levélben, hogy a jelen helyzetben nem akarná nyilvánosan kritizálni a magyar miniszterelnök pártját és holdudvarát, ezért nem politikai kiállásként, csupán emberi gesztusként fogalmazta meg levelét:

„Kétségkívül kötelességem a magyarországi politikai versengésen kívül és felül maradni, és eltökélt szándékom, hogy szakmám ezen megmásíthatatlan szabályát betartsam. Ugyanakkor nem adhatom fel az emberi tisztesség és józan ész alapvető elveit. Ezért kérem, engedje meg, hogy ezzel az üzenettel szolidaritásom szerény, de mélyen átérzett jelét, és kívánjam Önnek a legjobbakat!”

Szijjártó mindezt így fordította…..

“Szabó Tímea szerint tehát baj, hogy az erdélyi és székelyföldi magyarok maszkokat és védőruhákat kaptak az anyaországtól. A román nagykövetnek pedig tetszik, hogy vannak pártok a magyar országgyűlésben, amelyek így gondolkodnak.

Megdöbbentő a román nagykövet nyilvánvalóan hazug hisztériakeltése, de ennél sokkal szégyenteljesebb az, hogy a magyar ellenzék és a román nagykövet közös platformra kerültek a határon túli magyarokkal szemben.

Tegyük tehát világossá, hogy a magyar ellenzék – Szabó Tímeával a soraiban – és a román nagykövet is kristálytisztán értse: a határon túl élő magyarok a magyar nemzet részét képezik, ezért mi a jövőben is pontosan úgy fogjuk őket segíteni, mint ahogy tettük eddig is.

Mert a határon túli magyarok számíthatnak a kormányra. A román nagykövet pedig az ellenzékre.”

Nem lesz könnyű legközelebb európai gondolkodású politikusok közé mennie! Szüksége lesz egy türk rinocérosz-álarcra, hátha arról lepereg majd amit a valóban európai politikusok szemében lát.

Egy hozzászólás itt: “Állítsátok meg Szijjártó Uit!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük