Szijjártó legújabb eszement küldetése - Nekünk már tényleg csak ez hiányzott? - Városi Kurír

Sorting by

×

Szijjártó legújabb eszement küldetése – Nekünk már tényleg csak ez hiányzott?

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter és pandémia-szakértő miután megoldottnak tekintette (legalábbis ő és miniszterelnöke) a magyar járványhelyzetet, azzal a rengeteg felesleges lélegeztetőgéppé átcímkézett ócskavassal és a sehol máshol -legalábbis az unióban- el nem fogadott több millió kínai oltással, tekintetét az űr felé fordította.

Hirdetés

Finnugor nyelvrokonság -ami egyébként tudományos tény- nuku, de az űr közös felfedezése mehet

Magyarország és Finnország űrkutatási-űripari együttműködésről állapodott meg, aminek nyomán a magyar vállalatok és egyetemek szorosabban fognak együtt dolgozni finn partnereikkel

– közölte a tárca szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Helsinkiben. A magyar külügyminiszter Ilona Lundströmmel, a finn gazdasági és munkaügyi minisztérium főigazgatójával írt alá egyetértési megállapodást a két ország együttműködéséről az űrkutatás és az űrtevékenység területén.

Vicc-kategória….

Ezt követően Szijjártó Péter elmondta, hogy egy ilyen megegyezés Magyarország és Finnország között néhány éve még a vicc kategóriájának számíthatott volna a felületes szemlélők számára, szerintünk ma is az, különösen az egyik fél, nevezetesen a magyar gazdasági és társadalmi helyzetét ismerve. A külügyér azonban másként látja ezt a növekedés.hu szerint:

“mára azonban a világűr használata gyakorlatilag általánossá vált a modern iparban, technológiában”

-állítja ő. A megállapodás nyomán szorosabb lesz az együttműködés az űrkutatás, a Föld megfigyelése, illetve a közlekedési eszközökben használható navigációs rendszerekhez szükséges kutatási-fejlesztési munkálatok terén.

Eddig is jó volt, de most aztán….

A magyar egyetemek és vállalatok együtt fognak működni finn partnereikkel abban, hogy az űrkutatásból fakadó eredmények minél nagyobb szerepet játsszanak a magyar gazdaság gyors újraindulásában

– emelte ki. Hivatalos látogatásán a tárcavezető egyeztetést folytatott Jani Hamalainennel, a Teknikum Oy vállalat ügyvezető igazgatójával. Itt arról számolt be, hogy a két ország gazdasági együttműködése mindig is aktív volt, de az alacsony adóknak, a kiváló minőségű munkaerőnek és a kormány beruházásösztönzési rendszere által kínált pénzügyi támogatások lehetőségének köszönhetően a jövőben is újabb finn beruházások várhatók Magyarországon, alapvetően az iparban tevékenykedő cégek részéről.

Kapcsolódó

 

szijjártó
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.