Szijjártó lyukra futása: az osztrák külügy elfogadhatatlannak tartja a magyar közmédia lejárató anyagát! - Városi Kurír

Sorting by

×

Szijjártó lyukra futása: az osztrák külügy elfogadhatatlannak tartja a magyar közmédia lejárató anyagát!

Kifejezetten hazai használatra szánhatta Szijjártó külügyér és a kormánymédia a bősz felháborodását Petry-ügyben, -aki egy német cég dolgozójaként felrúgta a megállapodását “gazdájával”, ezért kirúgták- és a kérdéseket feltevő újságírók szemtelen viselkedése okán, akik -ha kell, ha nem- érdeklődnek. Igen ám, de a dolog átgörgött a nemzeti kerítésen!

Hirdetés

Egy újabb telefon…..

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy csütörtökön felhívta őt az osztrák külügyminiszter, Alexander Schallenberg, akinek elmondta, mit gondol a „kérdésekkel provokáló” osztrák újságíró, Franziska Tschinderle ügyéről.

„Látom, hallom, nagy a felbuzdulás Ausztriában, mert a Magyar Televízió híradója kritizálni mert egy osztrák újságírót. Lassan-lassan csak lebukik a nagy sajtó- és véleménynyilvánításos képmutatás: a focista nyugodtan nyilatkozzon, ha szerinte a család az család, de ki van rúgva, ha a liberális mainstreammel szemben foglal állást családról és migrációról. A liberális újságíró pedig nyugodtan terjeszthet álhíreket egy országról, hiszen sajtószabadság van, de ha egy másik újságíró kritizálni meri (magyarul ő is elmondja a véleményét), akkor az támadás a sajtószabadság ellen. Hát, kedves Barátaim, két betli pár nap alatt, ez szánalmas…”

– írta Szijjártó, aki ezzel Petry Zsolt menesztésére, valamint a budapesti Orbán–Salvini–Morawiecki-találkozóval kapcsolatban a Fidesz EP-delegációjának kérdéseket feltevő Franziska Tschinderlére utalt, aki a magyar közmédia szerint lejárató cikket készül írni a Fideszről.

A Telex megkereste az osztrák külügyminisztériumot, hogy megtudjuk, Alexander Schallenberg külügyminiszter kifejezetten az osztrák újságíró ellen indult hazai médiakampány miatt hívta-e fel magyar kollégáját, vagy pedig más volt a beszélgetés apropója. Az osztrák külügyminisztérium azt írta, hogy a kritikus kérdések feltevése a média alapvető feladata, ezért a Franziska Tschinderle osztrák újságírónővel szembeni bánásmódot elfogadhatatlannak tartják.

„Alexander Schallenberg külügyminiszter azonnal telefonon kereste magyar kollégáját, Szijjártó Pétert. A minőségi újságírás által nyújtott, tényeken alapuló, megbízható információk, valamint az információkhoz való hozzáférés alapvető fontosságú az álhírek elleni küzdelemben”

– írta Johannes Aigner, az osztrák külügyminisztérium osztályvezető-helyettese.

Szijjártó bejegyzésére az osztrák külügyminisztérium a Twitteren reagált

Azt írták, a média alapvető feladata, hogy kritikus kérdéseket tegyen fel, ezért elfogadhatatlannak tartják az M1 Franziska Tschinderlével szembeni eljárását. Az álláspontjukat a budapesti osztrák nagykövet is egyértelművé teszi hamarosan.

 

szijjartó

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.