Szijjártó: olyan magyar vállalatok kaphatnak támogatást .... - Csak nem arra gondolt a külügyér, hogy a tulaj neve "M"-mel kezdődik és "észáros"-ra végződik? - Városi Kurír

Sorting by

×

Szijjártó: olyan magyar vállalatok kaphatnak támogatást …. – Csak nem arra gondolt a külügyér, hogy a tulaj neve “M”-mel kezdődik és “észáros”-ra végződik?

A magyar gazdaság teljesítményét, sikerességét az elmúlt években alapvetően befolyásolta, hogy nagyon sok, színvonalas munkahelyet biztosító nemzetközi nagyvállalati beruházás érkezett Magyarországra – írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán vasárnap, egyúttal bejelentve: a kormány külpiaci növekedési támogatási programot indít.

Hirdetés

Közpénzből “vesszük be” a külhont…

Szijjártó Péter hangsúlyozta:

a folyamatosan megdőlő beruházási rekordokkal párhuzamosan létrejöttek és megerősödtek azok a nagy magyar vállalatok is, amelyek a külpiacokon is sikeresek tudnak lenni.

Esetükben már sokszor előfordul, hogy csak akkor tudják nemzetközi piaci részesedéseiket növelni, ha külföldön is megteremtik a jelenlétüket, például gyárat építenek.

Külföldi terjeszkedésük azután lehetővé teszi, hogy a külpiacokon megszerzett profitjukat hazautalják, és ezzel a magyar gazdaságot erősítsék

– tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs javaslatára a kormány ezért úgy döntött, hogy

külpiaci növekedési támogatási programot indít, ebben olyan magyar vállalatok kaphatnak támogatást, amelyek külföldön terjeszkednek: céget hoznak létre, gyárat építenek. Erre a célra idén 10 milliárd forint áll rendelkezésre.

Kemény feltételek…

A támogatás a beruházási összegnek maximum a felét érheti el, de nem lehet több 4 milliárd forintnál, és az a cég kaphatja meg, amely vállalja, hogy magyarországi árbevétele a külföldi terjeszkedésből adódóan legalább annyival növekszik, mint amennyi támogatást kap a programból – ismertette a tárcavezető.


A kommentekből….

“Nekem ebből pont az jön le, hogy egy darab ilyen magyar vállalkozás sincs és ezzel a kis zsebpénzzel szeretnétek rávenni valakit a külföldi terjeszkedésre. De! Akinek a zsebpénzt szánjátok, külföldön versenyképtelen. Aki külföldön versenyképes, annak pedig nemigen kell a ti zsebpénzetek. Másrészt, arra ácsingóztok, hogy ezek a magyar vállalkozások a külföldön megtermelt profitjukat szépen hazautalják. Nem is tudom ki visítozott leghangosabban, hogy a mocsadék külföldi multik a Magyarországon termelt profitjukat kiviszik az országból. Ugyanaz a dolog egyszer kívánatos, másszor elítélendő. Szánalom milyen nyomorult, kétszínű banda vagytok.”

“Petike a benzin és a diesel árával mi a f.szt csináltok??”

“Persze hogy ide jön mindenféle multi mert mi vagyunk Európa Kínája, itt olcsó a munka erő és van szaktudás. Na meg persze elég alacsonyan tartják a forintot is az euróhoz képest.”

“Ez mind szép de nem elég mert a profitot nem itt fektetik be ezek a különleges külföldi cégek. Rá adásul a jogikörnyezet lehetőség ad a munkások kizsákmányolására. Minden téren.”

“Nincs segély a bajbajutottnak, de van segély a bajbajutottak adójából is azoknak, akik meg nem szorulnak rá. Ez aztán a keresztény gazdaságtan! ”

Kapcsolódó

 

szijjartó

 

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

 • 2021.07.18 - 18:19
  Közvetlen hivatkozás

  Hogy is mondta Kovács Lacibácsi:
  “Merjünk kicsik lenni”
  A szlogen igazi szocialista/libsi találmány.
  A baloldal kormányzását minden esetben ez az alapvetés irányította.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.