Sorting by

×

Szijjártó: megérkezett az orosz vakcina beszerzéséről szóló szerződéstervezet

Megérkezett a koronavírus elleni orosz vakcina beszerzéséről szóló szerződéstervezet – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a kormányülés szünetében az MTI-vel.

Telón letárgyalták

Szijjártó Péter elmondta: telefonon egyezetetett Mihail Muraskóval, Oroszország egészségügyi miniszterével, aki egyúttal a magyar-orosz kormányközi gazdasági vegyesbizottság orosz társelnöki pozícióját is betölti.

“Szorít az idő”

– hangsúlyozta a miniszter, hozzáfűzve: naponta mintegy százan halnak bele a koronavírusba, és a korlátozó intézkedések napi mintegy tízmilliárd forintos kárt okoznak a magyar gazdaságnak.

A megoldást az jelentené, ha minél előbb tudnának nagyszámban hatásos és biztonságos oltást hozni az országba, és azt a magyar embereknek beadni.

Még mindig a helyszínen vizsgálódunk….

Szijjártó Péter elmondta: a magyar gyógyszerészeti hatóság szakemberei jelenleg is Oroszországban vannak és a helyszínen tanulmányozzák az orosz vakcina gyártási folyamatát. Csütörtökön az orosz egészségügyi hatósághoz látogatnak és folytatnak konzultációt.

Mindeközben a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Külgazdasági és Külügyminisztérium jogászai is folyamatosan dolgoznak. Ugyanis az orosz vakcina értékesítéséért felelős orosz Állami Befektetési Alap megküldte a szerződéstervezetet, amely a vakcina Magyarországra szállításának alapját jelentheti

– mondta a külügyminiszter.

Szijjártó megelőlegezte: biztonságos…?

Ha a gyárlátogatások és a kapott dokumentációk áttekintése után a magyar gyógyszerészeti hatóság úgy dönt, hogy megadja a vészhelyzeti használati engedélyt az orosz vakcina magyarországi használatára, akkor alá tudják írni a szerződést és megállapodást tudnak kötni arról, hogy Magyarországra nagyszámú biztonságos oltóanyag érkezzen

– közölte Szijjártó Péter.

késelő

átver

Egy hozzászólás itt: “Szijjártó: megérkezett az orosz vakcina beszerzéséről szóló szerződéstervezet

  • 2021.01.20 - 18:44
    Közvetlen hivatkozás

    Ez a kormány már olyan hiteltelenné vált a (nem is tudom, milyennek nevezzem) kommunikációja miatt, hogy vajon ki fogja beadatni magának a ruszki vakcinát? Ugyanaz lesz a helyzet, mint az agyament lélegeztetőgépekkel, most kínálják boldog-boldogtalannak töredékáron, és elajándékozgatják,hogy ne rohadjon rajtunk. Ott is csak egy számot kellett volna tudni, mégpedig a technikai személyzet számát, akik kezelni tudják. De aki ész nélkül vásárol….. Most a pfizernél le van kötve 20 millió vakcina Magyarországnak, azaz, több, mint amennyi a teljes lakosság beoltásához kell. Szíjjártó, és orbán rohangálnak, mint a mérgezett egér, hogy ötszörös áron vegyenek feleslegesen orosz, és kínai vakcinát. Miért jutottak nekünk ilyen politikusok, akik képtelenek az ésszerű gondolkodásra?!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.