Szijjártó megkapta a munkaérdemrend kirgiz fokozatát – mi meló van ebben…!

Erlan Abdildajev kirgiz külügyminiszter kitüntetést adott át Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek a kirgizisztáni Csolpon-Atában hétfőn, közölte az MTI-vel a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Éljen a párt!

A tájékoztatás szerint a kitüntetést azon külügyminiszterek kapják, akik sokat tettek a két ország együttműködésének előmozdításáért. Eddig többek között Szergej Lavrov orosz és Vang Ji kínai külügyminiszter részesült az elismerésben.

A közlemény szerint Magyarország és Kirgizisztán között folyamatosan növekszik az együttműködés, elsősorban a gyógyszeripar, vízgazdálkodás, mezőgazdaság és környezetvédelem területein. A kétoldalú gazdasági kapcsolatok dinamikusan fejlődnek: 2018 első félévében a magyar export 5 millió dollárt tett ki, ami 51 százalékos növekedést jelent.

Oktatás, kultúra… szegény mi….

A két ország oktatási, kulturális és tudományos kapcsolatai is folyamatosan mélyülnek. Szijjártó Péter például február 28-án bejelentette, hogy Magyarország 25-ről 75-re emeli a Stipendium Hungaricum ösztöndíjas helyeit. A 2018–19-es tanévre már 352 kirgiz diák pályázott magyarországi ösztöndíjra.

A külügyminiszter Orbán Viktorral haknizik éppen Kirgizisztánban, aki a hétvégén a Nomád Világjátékokon múlatta idejét, hétfőn pedig a türk nyelvű államok együttműködési tanácsának VI. ülésén vett részt.

Varga Zoltán: Türkök vagyunk és szabadok! ez a vég!

Bokros Lajos: Türk vitéz az övéi között

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük