Szijjártó menni Katar – Külügyminiszteri brigádnapló-beszámoló

Katar-lázban égnek politikusaink. Orbán Viktor miniszterelnök után Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is Katarba utazott, de a kormányfővel ellentétben nem a labdarúgó-világbajnokságra érkezett – írja az Index. A tárcavezető szerda hajnalban landolt a dohai repülőtéren, ahonnan egyenesen szentmisére ment, majd interjút adott az al-Dzsazír pánarab televíziónak, és végül a katari kollégájával találkozott.

Brigádnapló….

Időrendben így számolt be Szijjártó Péter a szerdai katari programjairól:

“Minden bizonnyal más okból érkeztünk Katarba, mint a többség 🙂 Reggel szentmise, majd kezdődhet a hivatalos program az energetikai és külügyi tárgyalásokkal”

“Az Energia Tanács ülésének elhúzódása miatt rendesen megcsúsztunk a katari érkezéssel, mondjuk így legalább nem kellett lefeküdni a hajnali mise kezdetéig. Itt tényleg hajnalban van a roráté, hiszen 5:30-kor kezd Stephen atya.”

“Itt délután és este valószínűleg nagy a tömeg, de most csak az Al Jazeera és mi vagyunk itt a tengerparton.”

“Külügyminiszter kollégám, egyben barátom komoly munkát végzett az elmúlt időszakban, hiszen a világbajnokság megrendezése komoly erőfeszítéseket kívánt. Katar megfelelt a kihívásnak, jó házigazda, de ma nem a futball, hanem a kétoldalú gazdasági és kereskedelmi együttműködés kérdései kerülnek napirendre.”

Mindez “élőszóban…”

“Katar – élő bejelentkezés”

Pin It on Pinterest