Szijjártó német kollégájának: fejezzed be a magyar emberek méltatlan támadását (…) nézz körül saját házatok táján!

Magyarországon a zsidó közösség biztonságban van – szögezte le szombat esti Facebook-bejegyzésében a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter hozzátette: “a zsidó honfitársainknak nem kell félniük, kulturális fesztiváljaikon nincs szükség állig felfegyverzett katonákra, a zsinagógákat és a temetőket állami finanszírozással építettük újjá és büszke házigazdái voltunk tavaly az Európai Maccabi Játékoknak”.

A miniszter ezt arra reagálva közölte, hogy Michael Roth német államtitkár – mint írta – “feltette a régi lemezt” és antiszemitizmussal vádolta meg Magyarországot.

So soll es Polen und Ungarn an den Kragen gehen

“Auch bei uns liegt einiges im Argen. Ein Aspekt, der zu dem Artikel-7-Verfahren gegen Ungarn geführt hat, war der grassierende Antisemitismus in Ungarn. Ich kann nicht kritisch über den Antisemitismus in anderen Ländern sprechen, ohne den erschreckenden Zuwachs an antisemitischen Straftaten in Deutschland zu nennen.”

Szijjártó Péter kifejtette: a 2012 és 2014 közötti időszakban – amikor külügyi államtitkárként dolgozott -, sok és éles vitát folytatott Michael Roth német szociáldemokrata külügyi államtitkárral.

“Michael Roth ugyanis minden létező alkalmat megragad(t) arra, hogy Magyarországot és Lengyelországot támadja” – fogalmazott, hozzátéve: “ez a mai napig így van”.

Ezért támadásaira, már inkább csak legyintenek – írta a miniszter, de megjegyezte:

most olyasmit mondott Michael Roth, “ami után nem lehet nem megszólalni”

“Tisztelettel kérlek, fejezzed be a magyar emberek méltatlan támadását, és ha javasolhatom: mielőtt legközelebb ilyen súlyos témában megszólalsz, nézz körül saját házatok táján!”

-írta közösségi oldalán.

(MTI)

csillagjegy

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük