Szijjártó nemkívánatos személy a Mercedes fővárosában – “elterjedtünk”!

Feltehetően a Fidesz-kommunikátorok ezerrel keresik Winfried Kretschmann miniszterelnök magánéletében a kifigurázhatót, hiszen “beszólt” Szijjártó Péteren keresztül Orbánnak.

Halottnak a pusza….

Baden-Württemberg kormánya lemondta Szijjártó Péter péntekre tervezett stuttgarti látogatását az “európai értékeket sértő” magyar plakátkampány miatt. Ez a német tartomány a jelentős magyar beruházásokat megvalósító Mercedes és Bosch hazája.

A megbeszélést én mondtam le a Jean-Claude Juncker ellen folytatott magyar plakátkampány miatt. Ez a rágalmazó hirdetés Európa-ellenes, és sérti közös európai értékeinket

– jelentette be a dpa cikke szerint kedden Winfried Kretschmann miniszterelnök személyesen. Úgy tudni, hogy a tartományi kormányfő hivatalában komoly politikai vita előzte meg a döntést.

Végül úgy döntöttek, hogy nem kérnek Szijjártóból. Márpedig ez a látogatás mindkét oldalról leginkább gazdasági jelentőségű lett volna.

Kretschmann az egyetlen zöldpárti német miniszterelnök,

így eleve nem lett volna olyan politikai téma, amiben egyet tudtak volna érteni Szijjártóval. Baden-Württemberg azonban Európa legfejlettebb régióinak egyike, amelyben sorakoznak a világpiacot saját szegmensükben vezető cégek. Az innovációban pedig kiemelt szerepet töltenek be Európában. Szijjártónak itt külgazdasági miniszterként nagyon is lett volna keresnivalója. Kretschmann azt mutatja:

vannak olyanok, akik értékek mellett választják ki, kikkel üzletelnek.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük