Szijjártó Péter megint elszabadult – Fociország minisztere hegyeskedik

Január elsejével Portugália átvette az Európai Unió (EU) soros elnökségét, írta közösségi oldalán Szijjártó Péter, majd így folytatta: nem egyszerű időszakban, mivel a közös európai vakcinabeszerzés egyelőre nem váltja be a hozzá fűzött reményeket.

Puff egy újabb rúgás Brüsszelnek

Szijjártó Péter a bejegyzésében közölte: más kihívás is van, hiszen Brüsszel továbbra is ösztönzi a migrációt Európa felé, holott egy újabb migrációs hullám már nemcsak biztonsági és kulturális, hanem komoly járványügyi kockázatokat is jelent.

Magyarország abban érdekelt, hogy az EU erős legyen, de ezt csak úgy lehet elérni, ha a tagállamok maguk is erősek tudnak lenni – írta a miniszter, hozzátéve, a magyar kormány ezért továbbra is elutasít „minden, az Európai Egyesült Állomokhoz vezető gondolatot”.

Szijjártó Péter a magyar-portugál kétoldalú együttműködés alakulását kiválónak értékelve megjegyezte: ezt „egészen biztosan nem fog elrontani labdarúgó-válogatottjaink összecsapása a nyári Európa-bajnokságon, remélhetőleg nézők előtt”.

Mindezek a gondolatok megelőzik azt a tárgyalás sorozatot, amelyet a Portugál miniszterelnök az U-két rosszcsontjával -külön, külön- a magyar és a lengyel miniszterelnökkel folytani készül. A felütés mindenképen méltó egy felelős külügyminiszterhez, különösen ha Futbólia szülötte, mint az a szövegből is kiderül.

Háttér Futbóliából

Szijjártó Dzsudzsák haverja diplomata útleveléről: “majd ha visszavonul, visszakérem tőle” Szijjártó mondhatta volna azt, hogy azért nem vonja vissza, -nem Ő, hanem, amelyik testület jogosult dönteni- mert a haverja. De nem, pimaszul odavetette: majd, ha akarja, visszavonja és pont! (Városi Kurír)

Szijjártó

 

2 thoughts on “Szijjártó Péter megint elszabadult – Fociország minisztere hegyeskedik

  • Ez egy emberi mutáns.. annyira primitiv amit ez a vizfej kinyilványit, hogy szégyen a hazánkra,, de melyik fidesz barom jobb ennél az agyhalottnál.

  • Kérdezte valaki ezt az ideges kakadut? Ő kérdezett bennünket?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük