Szijjártó rém tökösen, bár kizárólag hazai használatra, nekiment Joe Bidennek

Szijjártó Péter rémségesen begurult Joe Biden minapi, a magyar kormányt megemlítő kijelentése miatt és közösségi oldalán, magyar nyelven, magyarul feliratozva igyekezett hitelteleníteni az amerikai elnökjelöltet.

Nagy lehet a riadalom….

Arról nem ejtett szót a hős honvédő, hogy miként fogja eljuttatni a címzetthez rém megalapozott és dokumentumokkal minden bizonnyal alátámasztott kérdéseit Biden kezeihez.

Ajánlom a hátrafelé repülő turult, mint kis postást, hogy értsen végre a szóból az amerikai!

A demokrata párti amerikai elnökjelöltnek először meg kellene válaszolnia az ukrajnai korrupciógyanús ügyeiben felvetődő kérdéseket, mielőtt újra Magyarországgal kezdene foglalkozni

– jelentette ki a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

A mélymagyar nem felejt (nem tanul, nem szorong)

A közösségi oldalán megjelent videóban Szijjártó Péter felidézte, hogy Barack Obama elnöksége alatt Joe Biden alelnökként nyolc évig sokat foglalkozott közép-európai kérdésekkel, most pedig a demokraták elnökjelöltje a néhány hét múlva sorra kerülő amerikai választáson. A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: a demokraták hivatali ideje alatt a közép-európai országok kioktatása, folyamatos támadása zajlott amerikai részről.

„Mi magyarok a saját bőrünkön éreztük mindezt”

– fogalmazott a tárcavezető, majd példaként említette a magyar alaptörvény elfogadását kísérő támadásokat, valamint azt is, hogy az

„amerikai nagykövetség vezetői milyen önfeledt örömmel vettek részt azokon a budapesti tüntetéseken, amelyeket az ellenzék a kormánnyal szemben rendezett”.

Emellett emlékezni kell azokra a politikailag rendkívül elfogult véleményekre is, melyeket a magyar ellenzék támogatása és a magyar kormány támadása érdekében hoztak nyilvánosságra – tette hozzá.

Az ukrán szál….

Arról is beszélt Szijjártó, hogy Joe Biden abban az időszakban nagyon sokat foglalkozott Ukrajnával,

„volt egy olyan időszaka az alelnöki periódusának, amikor kis túlzással többet járt Ukrajnába, mint a Washingtonon kívüli vidéki Amerikába”. „Ez volt az az időszak, amikor a fia, hogyhogy nem az egyik fő ukrajnai energetikai vállalat egyik igazgatói pozícióját töltötte be”

– mondta, aláhúzva, abban az időszakban rendkívül korrupciógyanús ügyek történtek az ukrán energetikai szektorban.

Biden most újra szájára vette Közép-Európát,

és egy kampányeseményen teljesen igaztalan és méltatlan vádakkal illette Magyarországot és Lengyelországot

– magyarázta Szijjártó, aki szerint jó lenne, ha az elnökjelölt, mielőtt újra Közép-Európával kezdene foglalkozni, megválaszolná, hogy a fia milyen szerepet játszott azokban a korrupciógyanús ügyekben, amelyek az ukrajnai energetikai szektorban végbementek.

Választ, választ….!

Szijjártó közölte: arra is választ várnak, hogy Biden milyen módon vetette latba politikai befolyását a fia és a fia által vezetett vállalat nyereségessége érdekében; miért helyezett nyomást az ukrán kormányra és államra, hogy menesszék az ukrán főügyészt, milyen köze volt ennek a menesztésnek ahhoz, hogy teljesen elültek a Joe Biden fiának energetikai üzleteihez kötődő nyomozások.

figyu

Egy hozzászólás itt: “Szijjártó rém tökösen, bár kizárólag hazai használatra, nekiment Joe Bidennek

  • Avatar
    2020.11.16 - 08:50
    Közvetlen hivatkozás

    Ugyanmár! Van hely a világon, ahol komolyan vesznek egy agresszív kismalacot? Valószínűleg már mindenhol kiröhögik. Mi meg bosszankodunk, hogy ezt az egyedet bőven több mint 1 millióért fotózzák, videózzák havonta. Ki a nyavalya fogja nézegetni a fotóit, videóit? Ki annyira mazochista? Fotózza a felesége, ha kiváncsi rá, de ingyen. Vajon miféle idióta dolgokra sz@rják el a közpénzt?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük