Szijjártó szégyenteljes telefon-buktája: az izraeli külügyminiszter meghazudtolta magyar kollégáját

És újra megcsinálták! Egy hete Vera Jourova uniós biztos buktatta le a teljes kormánykommunikációt, mert félremagyarázták mondandóját, hétfőn Szijjártó csinált bolondot magából, amikor az izraeli kollégája tette ugyanazt vele.

Mire jó ez?

(Halkan kérdem: nem lehetne kipróbálni brahiból, hogy milyen igazat mondani? Lehet, hogy bejön és rákaptok?)

A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium vezetője, Szijjártó Péter arról osztott meg ma (május 21.) egy videót, hogy felvette a kapcsolatot telefonon – a magyar kormányhoz hasonlóan az illiberális politikája miatt szintén sokat támadott – Izrael új külügyminiszterével, Gabriel (Gabi) Askenazival. Erről nyilatkozatot is kiadott – írta az Izraelinfo.

Hétfő délelőtt….

Szíjjártó nyilatkozatában biztosította izraeli partnerét, hogy “Izrael továbbra is számíthat Magyarország korrekt és kiegyensúlyozott álláspontjára.”

A magyar közlemény szerint állítólag

“egyetértettek abban, hogy a nemzetközi politikai életben a képmutatás, az elfogultság és a politikai korrektség miatt érik támadások a patrióta, nemzeti alapon álló és a nemzeti érdekeket érvényesítő kormányzatokat”.

„Mivel mind Izraelnek, mind Magyarországnak ilyen kormánya van, garantált a két ország stratégiai együttműködésének további fejlesztése” – írták, majd hozzátették, hogy mindennek az alapja az, hogy “Magyarország és Izrael hasonló álláspontot képvisel az identitás megőrzésének, a szuverenitás és a biztonság fontosságának kérdésében, valamint az illegális migráció elleni fellépés szükségességéről is.”

A napokban beiktatott izraeli külügyminiszter, Gabi Askenazi irodája azonnal reagált a fenti bejelenésre és magyarázatot kért

a magyar külügyminisztériumtól, mivel állításuk szerint

“ezt egyáltalán nem is említették a beszélgetésükben”.

A magyar külügyminisztérium szabadkozott, hogy fordítási hiba történt

Később Askenazi hivatalos válaszában azt is kijelentette, hogy  “nagyra értékeli Magyarország Izrael melletti kiállását az EU-ban és más nemzetközi fórumokon”,

de sem a szuverenitás, sem a nemzeti identitás, sem a bevándorlás nem volt témája a beszélgetésnek.

Néhány órával az izraeli korrigálás kiadása után

a magyar külügyminisztérium bejelentette, hogy a Jeruzsálemről és Budapestről szóló, a szuverenitásról, a biztonságról és az illegális bevándorlás elleni fellépés szükségességéről szóló részt “kizárólag a magyar félnek kell tulajdonítani”.

Via Izraelinfo

csütörtök

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük