Szijjártó vasárnap reggel “gondolatot ébreszt”

Mégiscsak más úgy ébredni, hogy a reggeli kávé mellé -akinek igénye van rá- megkaptuk Szijjártó külügyértől az instrukciót, hogy miről és hogyan kell gondolkodnunk. Ne már, hogy össze-vissza röpködjön a magyaragy!

A virtuális szék

A külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán azt írta: pénteken újra átbeszélték az EU-tagországok külügyminiszterei a koronavírus miatt kialakult helyzetet. Úgy fogalmazott:

“most már csak 27-en vagyunk, de nyugodtan odatehettünk volna egy huszonnyolcadik széket is a virtuális asztal köré – a képmutatásnak”.

Tovább is van, íme:

“Miközben ugyanis mantraszerűen hangzottak el az “egység“, a “Team Europe”, az “EU-t közel kell vinni az emberek szívéhez” és az “együtt erősebbek vagyunk” kifejezések, számos kolléga egész héten önfeledten terjesztette a magyar koronavírus-törvényről szóló hazugságokat, csúsztatásokat, álhíreket.”

“Mindezt természetesen pénteken a szemükre vetettem

Megkértem őket arra, hogy először olvassanak, aztán beszéljenek. Nyilvánvaló ugyanis, hogy egyikük sem olvasta el a törvényt, mielőtt nyilatkozott róla. Pedig az nem hosszú: három oldal, és minden “aggodalmukra” ott van benne a válasz.

Azóta több külügyminiszter-kolléga is felhívott. Jól elvitáztunk, mondtam mindegyiknek, elküldöm a törvényt, olvassák el, utána több értelme lesz beszélni, ha kell még egyáltalán.”

“Egy dolog viszont azóta sem fér a fejembe:

Európa-szerte ezernél is többen halnak bele naponta a világjárványba, tízezrével fertőződnek meg emberek, s mindeközben finn, osztrák, görög, német, dán, luxemburgi, holland és svéd miniszterelnökök, miniszterek, pártelnökök nem ezzel foglalkoznak, hanem azért “aggódnak“, hogy ki dönt a veszélyhelyzet végéről Magyarországon. Ha nem éppen egy világjárvánnyal küzdenénk, akkor azt mondanám: szánalmas. Viszont most, hogy éppen egy világjárvánnyal küzdünk, inkább riasztónak tartom.”

 

Felébredt a gondolat?

Ha igen, akkor érdemes beleolvasni Szanyi Tibor gondolatébresztőjébe is arról, hogy mennyi az igazság abból, hogy bezárt az Európai Parlament:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük