Szijjártó: világos protokollt léptetünk életbe a külföldön pályára lépő és onnan hazatérő magyar csapatok, valamint a hazánkba látogató külföldi csapatoknak

Szijjártó Péter külügyér közösségi oldalán tette közkinccsé, hogy hatalmas és égető problémára találtak választ kollégáival: külön protokoll érvényes a focistákra.

Mindent a nemzeti fociért!

Az megvan, hogy, ha Ön érkezik haza külföldről, mi a hatályos protokoll és ki fizeti a révészt? A focisták esetében mindez másként van!

“A tegnapi gyilkos 8-2 után négy meccs még hátra van a jól elnyúlt Bajnokok Ligája-szezonból, ugyanakkor

a magyar csapatok számára jövő héten a selejtezőkkel már megkezdődik az új nemzetközi kupaszezon.

Az ellenfelek mellett idén a koronavírus jelentette utazási kihívásokkal, vagyis korlátozásokkal is meg kell küzdeni, ezért

a jövő héttől egy világos protokollt léptetünk életbe a külföldön pályára lépő és onnan hazatérő magyar csapatok, valamint a hazánkba látogató külföldi csapatok számára.

1. Zöld országok esetében nincsen kérdés.

2. Ha viszont egy magyar csapat sárga vagy piros országból tér haza,

akkor hazaérkezés után valamennyi játékosának, edzőjének és stábtagjának két teszten kell átesnie 24 óra különbséggel. A tesztek eredményéig a játékosok, edzők és stábtagok csak az otthonuk és edzéseik helyszínei között közlekedhetnek.

Csütörtöki idegenbeli kupameccsel számolva tehát pénteken és szombaton meg lehet csinálni a teszteket, az eredmény a vasárnapi hazai bajnoki előtt megvan és addig edzést sem kell kihagyni.

3. Ha pedig sárga vagy piros országból jön csapat Magyarországra játszani,

akkor azt írjuk elő, hogy minden hozzánk érkező játékosnak, edzőnek és stábtagnak rendelkeznie kell két, az elmúlt öt napból származó negatív teszttel, melyek között legalább 48 órának el kell telnie.

Ezzel a szabályozással mindent megteszünk a fertőzés behurcolása ellen,

ugyanakkor biztosítjuk a magyar csapatok számára a kiszámítható felkészülést a nemzetközi kupaszezonra, amely reméljük, idén (és jövőre) hosszan fog tartani.”

Bod Péter Ákos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük