Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok! – Sporttörténelmet írt!

Szilágyi Áron fölényesen magabiztos vívással megszerezte harmadik egyéni olimpiai aranyérmét férfi kardvívásban. Ezzel történelmet írt, ez korábban még senkinek se sikerült, Jean-François Lamour és Kárpáti Rudolf két győzelemig jutott csak korábban.

Szilágyi a döntőben az olasz Luigi Samelével vívott, magabiztosan nyert 15:7-re.

Szilágyi az egész versenyen nagyon magabiztosan vívott, egyedül az elődöntőben kellett megizzadnia a grúz (georgiai Sandro Bazadze ellen, akivel szemben talán a bíró is segítette egy kicsit.

  • Szilágyi Áron három tökéletes asszó után az elődöntőben némi bírói segítséggel győzött, hogy aztán a döntőben nagyon simán nyert Luigi Samele ellen.
  • Iskolavívás volt, magabiztos kezdés után mindig volt válasza, amikor Samele változtatni próbált.
  • Ezzel háromszoros egyéni olimpiai bajnok, ilyen se volt eddig. Kárpáti Rudolfnak és a francia Jean-François Lamournak csak két egymás utáni olimpián sikerült nyernie, utóbbi harmadjára csak broznzot szerzett.

A Vasas vívója egész nap bámulatos teljesítményt nyújtott, a helyi idő szerint esti döntőben pedig parádés vívással 15-7-re múlta felül az olasz Luigi Samelét.

Szilágy Áronon kívül eddig négy nagyszerű elődjének – Fuchs Jenőnek, Kárpáti Rudolfnak, a szovjet Viktor Krovopuszkovnak és a francia Jean-Francois Lamournak – sikerült megvédenie a címét férfi kardban, de

egyéniben a triplázás még senkinek nem jött össze

A 31 éves, immár háromszoros olimpiai bajnok versenyző a magyar vívósport 38. ötkarikás aranyérmét, egyben a tokiói magyar küldöttség első dobogós helyét szerezte.

Kapcsolódó

 

szilágyi

4 thoughts on “Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok! – Sporttörténelmet írt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük