Szilárd: vissza kellene térned a földre, az emberek, a csepeliek közé. Törd le a lakatokat, bontsd le a kordont... - Városi Kurír

Sorting by

×

Szilárd: vissza kellene térned a földre, az emberek, a csepeliek közé. Törd le a lakatokat, bontsd le a kordont…

„Szilárd: vissza kellene térned a földre, az emberek, a csepeliek közé” – üzente a Facebookon Németh Szilárdnak Csepel fideszes alpolgármestere, Ábel Attila.

Hirdetés

Hétfőn nyíltan újraindult a háború, amit a csepeli városvezetés vív a Fidesz alelnökével

A központjában pedig a kerület legjelentősebb sportlétesítményei és egy állami pénzből épült birkózóakadémia áll.

Németh Szilárd alapítványa 5 milliárd forintos állami támogatással bekebelezte a Csepel SC Alapítványt és a vele járó ingatlanegyüttest. Ez utóbbi – ahogy a Magyar Narancs korábban megírta – magába foglalja a Béke téri sportkomplexumot, beleértve a 12 ezer férőhelyes labdarúgó-stadiont, valamint a Hollandi útnál és a Gubacsi hídnál található evezős- és kajak-kenu telepeket.

A fő probléma az, hogy Németh Szilárd kordonnal körbekeríttette a csepeli birkózóakadémiát, a Kimbát,

miközben az épület elvileg a csepeli birkózók otthonának készült.

„Erre kaptál 2,4 milliárd forintot, és az önkormányzat is ezért támogatta ezen a különleges helyen az építkezést”

– írja Németh Szilárdnak a fideszes alpolgármester. Ábel jelezte, hogy az épület eleve jóval nagyobb lett, mint amilyet Németh ígért.

„Bekerült még egy emelet az épületbe. Úgy lett neked kényelmesebb a csarnok. Ám úgy már nem a lombkoronaszint alatt maradt, mint ígérted. Sokak szemében veszett el ekkor a hitelességed. De az épület arányossága is, mert túl naggyá vált abban a környezetben”.

Majd az alpolgármester szerint Németh kiszorította az épületből a csepeli birkózókat, pedig nekik épült eredetileg a csarnok

„A következő az lett, hogy nem engedted be a csarnokba azokat, akiknek épült. Olyan költséget akasztottál a csepeli birkózók nyakába, amit erkölcsileg és anyagilag sem tudnak fizetni, ami ellen rezsibiztosként te nemzetközi sajtókonferencián tiltakoznál”.

A helyi birkózók a vadonatúj, milliárdos csarnok helyett a Burattino Iskola Tornacsarnokában készülnek most, az önkormányzat jóvoltából. Éppen most egy strandbirkózó bajnokság miatt állnak harcban a Németh Szilárd által vezetett Magyar Birkózó Szövetséggel. Ennek részleteit a fideszes, de korántsem Németh Szilárd-párti helyi lap, a Csepel Infó osztotta meg. Az alpolgármester fotókon mutatta be a kordonokat, amelyek nemcsak az akadémiát, de a mellette lévő fitneszparkot is körbeveszik, pedig az

„tízmillió forintból épült azért, hogy bárki használhassa, aki akarja. Hiszen drogprevenciós célból készült a csepelieknek”.

A kordonok ellen már tavaly nyáron is tiltakozott a csepeli városvezetés, le is bontották azokat, de Németh az alpolgármester szerint rendőrt hívott rájuk. „Emlékszel, amikor a Fidesz kordont bontott 2007-ben? Ott voltál? 2021. június 30-án mi a te kordonodat bontottuk le. Rendőrt hívtak a polgármesterre. Mi tudjuk, hogy csak egy ember utasíthatott ilyet. Aki tett már más kemény dolgokat ellenünk. És aki nyilvánosan jelentette ki a KIMBA-ban a 2,4 milliárd forintról, amit a csepeli birkózók otthonára kapott, hogy

„Ezt a pénzt én szereztem, (ezt) én építettem, ez az enyém!”

A Csepel SC-t is közpénzből vetted meg, de azt is magánvagyonként kezeled. Polgármesterként még másként vélekedtél. Alpolgármestered voltam, amikor azt mondtad:

„a közpénz, a vagyon a csepelieké, a mi dolgunk, hogy gyarapítsuk, vigyázzunk rá.”

A kordon, amit a KIMBA köré építettél, amit ötven lakattal erősítettél meg, végleg elszakított Csepeltől. Szilárd: vissza kellene térned a földre, az emberek, a csepeliek közé. Törd le a lakatokat, bontsd le a kordont, tedd a csepelieké a Csepel SC-t és a KIMBA-t, hiszen erre kaptál felhatalmazást”

– írta az alpolgármester.

A polgármester is beszállt a brusztba

Borbély Lénárd polgármester a Csepel Infó cikke szerint a levelében azt írja, hogy

a KIMBA az önkényesen felállított kordonjával nemcsak tulajdont és törvényt sért, de a csepelieknek épült fitneszparkot is elérhetetlenné teszi. Márpedig az elkerített kondiparkhoz aztán végképp semmi köze a birkózóalapítványnak, azt három éve tízmillió forintból hozták létre a csarnok mellett, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács pénzéből.

A szervezet elnöke, Hatala József az átadáskor úgy fogalmazott:

„a most átadott területet nem csupán a birkózók használhatják majd, hanem bárki eltöltheti ott hasznosan a szabadidejét.”

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács azért segít ilyen kondiparkok építésében, mert a sport értelmes, hasznos és egészséges időtöltést nyújt a fiataloknak. Borbély Lénárd polgármester a május 11-én kiküldött levelében az önkormányzat és az alapítvány közötti ráépítési szerződésre hivatkozva leírja:

az alapítvány az önkormányzat hozzájárulása nélkül építette a kordont. Ezért felszólítja őket, hogy bontsák le és az eredeti állapot helyreállításával biztosítsák a kültéri fitnesz parkhoz való lejutást.

A Csepel Infó szerint Németh Szilárd és a KIMBA nem reagált a polgármester és az alpolgármester leveleire.

Este 8 Óra magasságában….

Németh Szilárd nem sokat gondolkodott, hogy mivel magyarázza a fentieket, ezt posztolta:

“Szeretettel várjuk a csepelieket a KIMBA kondiparkjában. Arra kérünk mindenkit, hogy rendeltetésszerűen, a szabályokat betartva használják, hogy elkerülhessük a baleseteket. Ez a feltétele annak is, hogy megőrizhessük a gépek “hadrafoghatóságát” és a terület rendjét.”

varosikurir 280899692 474482541111410 3756430150521069054 n

A kommentekből….

“Hatalmas ugrás volt ez neked Szilárd, de csak kis lépés a csepelieknek. Talán, ha beengednéd az otthonukba a csepeli birkózókat… az már komolyabb lenne. A kordont meg szereltesd le: kitől véded azt, ami a csepelieknek készült a csepeliek pénzén?”

“…nincs megoldva az ügy. A kordonok állnak, továbbra sem tudnak a csepeli családok ott parkolni.”

“Berosaltal Waze?? Majd zárás után kéretik a kulcsokat leadni!”

“Reméljük ön is sokszor használni fogja.”

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.