Szilveszteri babonák

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Miért nem szabad az év utolsó napján baromfihúst enni? Miért iszunk ilyenkor pezsgőt? Hogyan legyünk gazdagok az újévben? Megannyi kínzó kérdés, amiknek a nyomába eredtünk.

Malac, csirke, pulyka?

Kezdjük az étkezéssel: baromfihúst azért nem tanácsos enni, mert a tyúk „elkaparja a szerencsét”, a malaccal ellentétben, aki „kitúrja” azt – ezért fontos malacsültet enni. Figyelem! Nem tanácsos az óév utolsó napján pulykát enni: lévén mérges állat, egész évben csak méreg és szerencsétlenség várna ránk és családunkra.

BUEK

A gazdagság titka is egyszerű

Távolodva az asztal örömeitől, ki ne szeretne anyagi biztonságban élni? Egyszerű a megoldás: szilveszter napján minél több és minél nagyobb címletű bankjegyet kell magunknál tartani – vagy egy jól feltöltött bankkártyát ? -, mert a babona szerint az új évben ennél kevesebb pénzünk nem lesz. Szintén a gazdagságot csalogatjuk házunkhoz, ha újév első napján lencsét vagy babot eszünk. S egy jó tanács: bármilyen jó barátunk valaki, ha kölcsönkér, ne adjunk neki pénzt újév napján, mert ezzel egész éves anyagi gondokat zúdítunk a nyakunkba.

A folytatásban, az örök szerelem mágiája.

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük