Szilveszterre: kormánypropaganda, öntömjénezés…

Kabaré helyett inkább belecsapott a lecsóba a kormányszócső az év utolsó napján. Kormányértékelt vagy mi a szösz… Aki meglepődik, ámul az eredményen, az megérdemli, hogy a jövő éve se legyen különb, mint az előző volt. A többiek valamivel jobbat érdemelnének…

Vajon kik az „értékelő” politológusok?

Tehát: a Magyar idők című nyomtatvány közzé tett egy objektíve igencsak szubjektív értékelésnek látszó valamit. Mondjuk leginkább: izét. Az alcíme szerint „Politológusok értékelték a kormány tagjainak teljesítményét a jelenlegi parlamenti ciklusban”.
Ha a nyájas publikum ettől, és az eddig elfogyasztott szeszektől még nem érezné magát eléggé tompának, akkor szívesen segítünk. Mondjuk néhány – mindössze ennyi információ birtokában már vaktában feltehető – kérdéssel:
1 – Vajon kik az „értékelő” politológusok? Függetlenek? Netán határozottan kormánykritikusak? Vagy inkább a kabinet szervei, médiumai kezéből etetettek?
2 – Értékelésükben – ami 0-tól 10 pontig terjedhetett – vajon adtak-e a közepesnek számító 5 pontnál kevesebbet valamelyik miniszternek?
3 – Orbán Viktor miniszterelnök teljesítményét a maximális 10 ponttal jutalmazták-e vagy inkább bölcs óvatossággal eleget tettek a régóta ismert kormányfői instrukciónak, hogy „ne mi nyerjük a legtöbbet!”, és beérték átlag 9 ponttal?
4 – Vajon akadt-e mégis olyan miniszter, aki kiérdemelte a maximális 10 pontot?
5 – Ha igen, mivel? Szájmunkával, propaganda-dumával? Ígéretekkel? Vagy az ágazatában már elért, s a magyar emberek zöme életszínvonal-javulásán lemérhető sikerrel?
Aki kíváncsi, hogy a tippjei bejöttek-e, azt ezúttal átirányítjuk a pártállami lap ominózus cikkéhez,  az eredetihez. Csak, hogy ne kételkedjen az „információ” hitelességében.

A tévedhetetlenek diadala

Amennyiben ön szerint ez az orbanisztáni világ minden lehető világok legjobbika, és a NER kormánya minden lehető kabinetek legeredményesebbike, akkor itt már abba is hagyhatja az olvasást. Miért is futná át másodszor is a cikket, ha már első olvasásra meggyőzte önt arról, hogy a pártja, a vezére, és a főnök minden embere is – egyszerűen tévedhetetlen?…
Ha ön mégis tamáskodik, ha netán úgy érzi, hogy ez az egész inkább szürreális, kész kabaré, afféle bárgyú, komolytalan politikai paródia, akkor – lévén szilveszter – csak jó mulatást kívánhatunk hozzá… Higgye el, ön sem fog csalódni önmagában!
BÚÉK!

Ne feledje: 18:55-től óránként frissül az oldalunk, éjfélig folyamatos Hofi-kabaré!

Nincs szilveszter Hofi nélkül – Szilveszteri kabaré a Városi Kurirral

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük