Ablakcsörömpöléstől, üvöltözéstől hangos a Dankó utca – szimpátiatüntetés az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai központjánál

Délután 3 órakor megkezdődött a szimpátia tüntetés az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai központjánál. A tüntetők és a jelenlévő ellenzéki politikusok megpróbáltak bejutni az épületbe, de nem lett jó vége.

Megmozdult a város….

A helyszínen néhányan

„Gyalázat”

feliratú táblákat feltartva fejezték ki nemtetszésüket a NAV akciója ellen, még délelőtt. Délután 15 óra körül – mikor az időközben a helyszínről eltávozott Iványi Gábor visszatért, ellenzéki pártok szervezésében a délelőttinél komolyabb tüntetés kezdődött a NAV által megszállt irodánál. Szabó Tímea élő videóján látszik, amint az ablak benyomásával próbálnak bejutni a tüntetők az irodába, próbálják benyomni Iványi Gábort is, elég balesetveszélyes helyzet alakult ki, az egyenruhások felszólították az épület lehagyására az embereket. Az indok, hogy

akadályozzák a bűnügyi helyszínen az eljárást.

A háttérben hallatszik, amint üvegek törnek, üvöltözés hallatszik, közben Iványi Gábor próbálja nyugtatni a vele lévőket:

Iványi Gábor, az Oltalom vezetője ismertette, hogy mi történt a nap folyamán, majd megpróbáltak bemenni az épületbe. A lelkész mindenkit a vendégének nyilvánított, így akartak bejutni, de az adóhatóság emberei nem engedték be őket. Többször is kijelentették, hogy a sajtónak kint kell maradnia.

Patthelyzet alakult ki.

Nem sokkal később szereztek egy létrát, amivel a sajtó képviselői elkezdtek bemászni az épületbe. Odabent a NAV-osok arra szólították fel az újságírókat, hogy „hagyják el a bűnügyi helyszínt”. Iványi Gábor azt mondta a helyszínen, hogy az öccsét „túszul ejtették”, eljárás alá vonták.

A tiltakozók bejutottak az épületbe, konkrétan betolták Iványi Gábort és eljutottak a lépcsőházba, ahol a NAV-osok állták el az utat.

A rendőrök is megérkeztek a helyszínre,

akik egyeztetnek az adóhatóság munkatársaival, akik az utat állják el a lépcsőnél. Abban megegyeztek, hogy Iványi Gábort és az országgyűlési, illetve EP-képviselők felmehetnek, hogy tájékoztassák őket az eljárásról. Mindeközben az épülethez folyamatosan érkeznek a rendőrök. Kint azt skandálják, hogy

„veled vagyunk Gábor”.

Az irodában azt közölték Iványiékkal, hogy több táskányi „bűnjelet” el fog vinni a helyszínről a NAV.

A lépcsőnél 5 NAV-os és két rendőr állja el az utat

A sajtó képviselői ne akadályozzák az eljáró hatóság munkáját, legyenek szívesek kifáradni – mondja egy rendőr, majd nem sokkal később megismételte a felszólítást. Két rendőr elkezdte kikísérni a sajtó munkatársait. Kint beindult a „mocskos Fidesz” skandálás.

Egyébként az épület több szobájában is bent vannak emberek, csak az egyikből küldték ki az újságírókat.

Donáth Anna is élőben jelentkezett be délután a helyszínről

A NAV-os dolgozók elállták a bejáratot, az élőben elhangzik: Az épületben eljárás alá vont személy van, az eljárás zajlik, Iványi Gábor pedig elmondja, az eljárás alá vont személy nem más, mint az öccse, Iványi András:

Deák Dániel, a Megafon-üdvös is beszállt véleményével:

„Baloldali logika: ha egy minisztériumban van házkutatás, az a demokrácia ünnepe, de ha a baloldali Iványi Gábornál, akkor az már diktatúra!”

Hétfő este 18 órára szolidaritási tüntetést hirdetett Márki-Zay Péter Iványi Gábor lelkész mellett

– jelentette be az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje. A politikus azt írja:

„Iványi Gáborral szemben a hatalom demonstratív és megfélemlítő hatósági eljárást indított. Úgy, ahogy néhány hete a Fővárosi Önkormányzatnál. Nincs kétségem afelől, hogy ezek politikailag motivált eljárások, amik az ellenzék megfélemlítését szolgálják. Magyarország történetének legkorruptabb kormánya el akarja terelni a figyelmet a Rogán–Schadl-ügyről, a jegybankelnök panamáiról, az Orbán család gátlástalan gazdagodásáról. És teszik ezt azzal az emberrel, Iványi Gáborral, aki világéletében csak beletett a közösbe, nem elvett abból. Nem hagyjuk, hogy megfélemlítsenek, szolidárisak vagyunk egymással.”

Élőben a Dankó utcából…..

Háttér

Az Iványi Gábor vezette Oltalom Karitatív Egyesült Dankó utcai központjában 30 NAV-os jelent meg hétfő reggel házkutatási paranccsal. Mint kiderült, költségvetési csalásra gyanakodnak.

„Ez egy demonstratív politikai akció”

– mondta a hvg.hu-nak Iványi Gábor, megerősítve, hogy hétfő reggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nagyjából harminc munkatársa jelent meg az Oltalom Karitatív Egyesület józsefvárosi, Dankó utcai központjában. Házkutatási paranccsal érkeztek.

Forrás

Ablakok törnek, üvöltözés hallatszik - szimpátia tüntetés az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai központjánál

One thought on “Ablakcsörömpöléstől, üvöltözéstől hangos a Dankó utca – szimpátiatüntetés az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai központjánál

  • Ennek az undorító, pofátlan, magának mindent is megengedő rezsimnek a genyósága most már olyan méreteket öltött, hogy ha az ember nem látná a felvételeket, el se hinné, hogy ilyesmi Magyarországon megtörténhet. Tökmindegy, orbán milyen aljas, szemét dolgokra használja a hatalmát, soha, de soha nem érhet fel Iványi Gáborhoz.
    Ennek a bandának mennie kell ápr. 3.-án, mert ha még 4 évig maradnak, abba belerokkan az ország

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük