Színe és fonákja – Agresszív politikáért nem jár köszönet, pláne nem tisztelet

„Agresszív politikai aktivisták tüntetnek – üzente a kormányszóvivő” – e címmel számolt be az MTI nyomán a Klubrádió Hollik István szavairól. Szegény Hollik! Szinte megesett rajta szívem… Miért is kell ilyen egyoldalú, átlátszó badarságokat mondania?

Miről is van szó?

A lényeg az, hogy a kormányszóvivő szerint a tüntetők

„nem tisztelik sem a karácsony ünnepét, sem a törvényeket, és nem tisztelnek más, törvénykövető állampolgárokat sem”.

Találó lenne e diagnózis, ha a szóvivői tutit „megmondó doktor úr” épp nem a szája sarkban fityegő cigarettával oktatná ki a „páciensét” – miközben még a képébe is fújja a füstöt –, hogy a dohányzás árthat az egészségének… Vajon miért kell úgy tennie, mintha a következményt – a tüntetéssorozatot, amiből a tiszteletet hiányoló magvas megállapításra jutott – időben nem előzte volna meg az ok?

Nem is egy ok, hanem sok, régóta már, persze, de ezek közül most vegyük csak a legutóbbit.

Ami rávilágít, hogy Hollik pártjára és kormányára nyilvánvalóan pont annyira ráillik, mint az ellenzékre, hogy

„nem tiszteli a karácsony ünnepét, sem a törvényeket, és nem tisztel más, törvénykövető állampolgárokat sem”.

Miért is érdemelne tiszteletet, ha az érdekképviseletek megkérdezése nélkül, az ellenzékiek meghallgatása nélkül (sőt, a szót a parlamentben is beléjük fojtva), és minden tiltakozásuk ellenére, ráadásul karácsonyi „ajándékként” tolja bele a magyar emberek, a dolgozók képébe a Fidesz-KDNP rabszolgatörvényét és a „kezesnek” szánt közigazgatási bíróságokat létrehozó törvényét? Ez, úgy hiszem, nagy tiszteletlenség!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük