Sziszi ki a fészkes fene ellen akar erős hadsereget?

Aszondja a Sziszi, hogy katonának áll a világ. Meg, hogy legerősebb honvédséget akar a magyaroknak a térségben. Nekem meg az jut az eszembe, hogy a fegyverkezési versenybe csak beledögleni lehet. Ha nincs háború, akkor a költségeibe. Ha van, akkor a kilőtt töltényekbe. De a Sziszi aszondja, hogy rohadtul kell egy erős honvédség. Márpedig a Sziszi rendes ember. Orbán is megaszondta.

A Varsói Szerződés határvédelmi homokzsákja

Egyébként egy pillanatig sem vitatom, hogy sokak máját finom fegyverolajjal kenegetik az ilyen kijelentések. Különösen akkor, ha nem voltak annak idején katonák. Akkor, amikor a magyar honvédség – bakától főkatonáig – gyakorlatilag a Varsói Szerződés határvédelmi homokzsákjának szerepét töltötte be. Ehhez nem kellenek különösebb doktrina-viták. Elég összevetni akár az 1970-es, illetve 1980-as évek katonai technológiájából közkeletű ismereteket, a Szovjetunió, illetve az USA akkori katonai potenciálját, és a hazai lehetőségeket. Akár a mélységieket. Felvetve azt is, hogy vajon meddig tartott volna felmorzsolni a hadsereget, ha valaki valóban ezt akarja. Eltekintve attól, hogy jóval vonzóbb, ha egy ország kiváló egyetemei, remek kórházai képzést, gyógyulást adnak – az arab sejkek gyerekeitől az angol királyi házig – mindenkinek. Akár ténylegesen is. Annál sokkal vonzóbb, minthogy valaki kiálljon a regionális kocsma közepére és az asztalba vágja a bicskát.

Szívjanak a kopaszok

Tudva, hogy az olyan vezetők, mint az „enyhén” túlsúlyos Orbán, vagy a hallhatóan nem csak derékra zsírosodott Németh Szilárd, aligha lenne képes megvédeni bárkit. Nem pofázva, hanem ténylegesen. Ellenben a máséval nagyon szívesen verik a csalánt. Talán azért, mert katonaként – amikor még kötelező volt – szerteszívatták őket. Most meg szívjanak a kopaszok. Legyen kötelező a sorkatonaság, legyen erős honvédség, meg legyen übermagyar az, aki éhen döglik, ha nincsenek uniós, vagy orosz, kínai, indiai, amerikai pénzek – de díszmagyarba meneteljen a csontvázak mezején. Háromszoros hurrá az ilyen vezetőknek.

Komolyan gondolja a határrevízió leporolását?

Akár elgondolkozva azon is, hogy ki a fészkes fene ellen akar erős hadsereget a térségben? Kit akar megszállni? Mit akar megszállni? Komolyan gondolja a határrevízió leporolását? Netán reguláris migránsokkal fognak majd riogatni? Ha igen, akkor az anyja szép szemének szeretné ezt bemesélni? Rendben, lesz kinek. Főleg annak, aki még a büdös életben nem gondolkodott el azon, hogy nagyságrendben hány háborús menekült kóborol a világban, és abból hányan akarnak valóban megszállni bármit is. Mert azért gyanítom: ha Afrika vagy a Közel-Kelet megindulna, akkor pont annyit érne a kerítés, és az egész hadsereg, mint Mohács a törökök ellen. Mármint tömegpusztító fegyverek bevetése nélkül. Alkalmasint persze a török megszállás végének is több köze volt a Habsburgok megszállási vágyához, a hosszú logisztikai útvonalakhoz és a törököket is megosztó belső hatalmi harcokhoz, mint a melldöngetéshez.

Melyik Orbán-haver szeretne katonai beruházásokba beszállni?

De melldöngetésben és pocaktapsban mindig jók voltunk. Decibelizmozásban is. Úgyhogy inkább az érdekelne, hogy melyik Orbán-haver szeretne katonai beruházásokba beszállni. Elvégre, ha megemelik a honvédelmi kiadásokat, az pénzkiadást jelent. Márpedig ami kiadás az egyik oldalon, az a másikon valakinek bevétel.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük