Kezet a szívre! Önszántából mennyit fizetne Tiborcz István helyett?

A magyar nyomozó hatóságok megszüntették a nyomozást Orbán Viktor miniszterelnök vejének volt cége, az Elios Zrt. ügyében. Az EU csalás elleni hivatala (OLAF) várhatóan a magyar nyomozás eredményétől függetlenül ragaszkodni fog a több mint 40 millió eurós támogatás visszafizettetéséhez.

Kuporgasson, lesz mire….

az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerve, a Nemzeti Nyomozó Iroda úgy szüntette meg az Elios Innovatív Zrt.-vel szemben az OLAF jelzése alapján idén januárban indult nyomozást “bűncselekmény hiányában”, hogy senkit nem hallgattak meg az ügyben – írja az atlatszo.hu

.A csalás elleni uniós hivatal az Európai Bizottságnak 43,7 millió euró, azaz több mint 13 milliárd forint uniós támogatás megvonását javasolta, a magyar hatóságoknak pedig azt, hogy tegyenek jogi lépéseket az ügyben.

A közvilágítás Tiborczék után – drónfelvételen 23 éjszakai város from atlatszo.hu on Vimeo.

A OLAF a 2017-es évre vonatkozó éves jelentésében így foglalta össze az uniós finanszírozású Elios-pályázatok vizsgálata során tett megállapitásokat:

“Hasonló forgatókönyv alapján lezajlott ügyet találtunk Magyarországon, 35 közvilágítási projekt vizsgálata során, melyeket a magyar Környezet és Energia Operatív Program keretében, az európai strukturális és befektetési alapok társfinanszírozásával valósítottak meg.

A projektek célja

több magyarországi település közvilágításának modernizálása volt, környezetbarát és energiatakarékos LED-es égők felhasználásával. A pályázatok vizsgálata során az OLAF úgy találta, hogy a pályázók által megadott tervezett költséget szabálytalanul adták meg, melyeket hamis háttérdokumentációval támasztottak alá.

Sőt, a fő vállalkozóhoz köthető tanácsadó cég több kedvezményezettel szerződést írt alá arról, hogy majd ők (a tanácsadó cég) készítik el a technikai részletekről szóló függeléket a pályázathoz, így befolyásolva annak a (pályázó által beadott) technikai specifikációkra vonatkozó tartalmát.

Tiborcz István nem lehet bűnöző, ő Orbán Viktor veje, meg a nemzeté

További súlyos szabálytalanságokért kattintson

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük