… és közben a borotválkozáshoz gond nélkül használják a tükröt…

Földdel foglalkozom, tehenekkel, lovakkal, kutyákkal. Country life! – mondja Lázár János volt kancelláriaminiszter, a 24.hu-nak adott nagyinterjúnkban, amiben ha a Szájer-ügyről nem is, arról azonban beszél, hogy a sztárságának vége, de az irányt tekintve orbánabb ő Orbánnál is.

A “bölcs vezér” dícsérete…..

Gábor György filozófus közösségi oldalán osztotta meg véleményét a leírtakról:

  • “Orbán Viktor nyitott alkat, nem dogmatikus, tárt karral fogadja a megalapozott kezdeményezéseket.
  • Az irányt tekintve orbánabb vagyok Orbánnál.
  • A mai napig be tudom fejezni Orbán Viktor mondatait.
  • Neki van érvényes gondolata arról, hogy milyen Európát akar… Orbán Viktor ma a kontinensünk legértelmiségibb attitűdű politikusa: elméleti és nemcsak gyakorlati oldalról foglalkozik a politikával, a jövő fontos kérdéseivel.
  • Orbán Viktor közvetlen munkatársaként nem éreztem, hogy csorbult volna a magyar demokrácia.
  • Magyarország Orbán Viktor kiállásának köszönhetően végre ismét képes érvényesíteni az érdekeit.
  • Orbán Viktor mindenkinek megadja a tiszteletet.
  • Orbán Viktor állja, és ha kell, adja is (a pofonokat). És biztos vagyok benne, hogy amint korrektül kezdenek viselkedni vele, ő is simulékonyabbá válik.
  • A miniszterelnök időtálló rendszert rakott össze.
  • Orbán Viktor mellett állok.”

“Néhány mondat Lázár János mai interjújából….

Röhögnöm kell, egyúttal újfent a történelemre hivatkozni. Érdemes belenézni a Szovjetunió Kommunista Pártja XIX. kongresszusának anyagába, ahol például Hruscsov, Sztálin kedvenc tanítványa nem győzi hangsúlyozni, hogy

„A győzelmek és a sikerek a Kommunista Párt helyes politikájának, a lenini–sztálini Központi Bizottság s szeretett vezérünk és tanítónk, Sztálin elvtárs bölcs vezetésének eredményei voltak”,

s a szocialista-barokkos mondatok feltartóztathatatlanul áradnak és hömpölyögnek a tanítvány szájából. Hogy aztán ő legyen az első, aki az SZKP XX. kongresszusának zárt (titkos) ülésén, addig ismeretlen hangvételű beszédben („titkos beszéd”) számoljon le Sztálinnal, a sztálinizmussal, a személyi kultusszal és annak következményeivel. És így tettek mind a leghűségesebb sztálinisták, például Mikojan, aki már egyenesen „személyi kultuszról” szólt.

Az elemzők nagy jelentőséget tulajdonítanak ezeknek a beszédeknek vagy nyilatkozatoknak, a kremlinológia motorjai felbúgnak, miközben pont ezek a politikusok veszik legkevésbé komolyan saját megnyilatkozásaikat.

Szó, szó, szó, a pillanatnyi érdekek mentén. Aztán holnap egészen mást, ha az érdekek akkor már mást követelnek. És közben a borotválkozáshoz gond nélkül használják a tükröt.”

országgyűlés

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük