Sorting by

×

Szőcs Géza cége még mindig nyeli a milliárdokat

Máig nem zárták el a Milánói Világkiállítással megnyitott pénzcsapokat, a Sámándob pavilon felépítésénél lassan csak az utóélete drágább.

Raktáron henteregnek még mindig a csak Sámándobként emlegetett, a 2015-ös milánói világkiállításról hazaszállított magyar pavilon darabjai. Az expónak két és fél éve vége, az első alkatrészek nagy késéssel, tavaly júliusban értek Karcagra, de a pavilon kormányhatározatban előírt újjáépítésének nyoma sincs. Nem számítva azt, hogy a 2018-as költségvetésben ilyen címen szerepel 1,1 milliárd forint támogatás Karcagnak. Az összeg felét a támogatási szerződés megkötését követő 30 napon belül előlegként le is hívhatja az önkormányzat.

Annyi biztos, hogy a strandfürdővel szemben építik majd fel a pavilont, és a kormányhatározatnak megfelelően kulturális és hagyományőrző tevékenységek befogadására szolgál majd, de egyelőre csak „a tervezési fázisnál” tartanak – fogalmazott a 24.hu-nak a karcagi jegyző, Rózsa Sándor. A Milánóban felállított pavilon csak ideiglenes építmény volt, most időt állóvá kell alakítani, ezért újratervezik és téliesítik – magyarázta némi eufémizmussal, hogy valójában egy emelt szintű díszletből kellene valódi épületet felhúzni.

A kivitelezésre közbeszerzést írnak ki, de még nem tart itt a folyamat, a jegyző szerint ősszel kezdődhet a kivitelezés előkészítése, és jövőre lehet kész az épület.

Miközben a Sámándob reinkarnálását és az újabb milliárd elköltését koreografálják Karcagon, az eredeti pavilon felépítését, üzemeltetését, bontását levezénylő, most éppen Valor Hungariae Zrt. néven működő állami cégnek masszív veszteséget kell eltüntetnie. A mérlegekből az látszik, hogy 2013 óta csaknem 3 milliárd forint veszteséget hozott össze a társaság.

(Forrás: 24.hu)

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.