Connect with us

Voks 2024

Szőcs László: „a rasszizmus ronda dolog, ugyanakkor nem vagyunk színvakok sem”

Szőcs László: „a rasszizmus ronda dolog, ugyanakkor nem vagyunk színvakok sem”
Megosztás

Egyre leplezetlenebb a rasszizmus a hazai közbeszédben: nemrég Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszélt arról, hogy a fehér bőrű munkaerő behozatala lenne ideális, pünkösdhétfőn pedig a kormánypárti Magyar Nemzet közölt olyan véleménycikket, ami a június 9-i választás ellenzéki jelöltjeinek származását firtatja.

…igény, az van rá?

A cikket jegyző Szőcs László elsősorban azt kifogásolja, hogy a budapesti VIII. kerületben – ami talán a legsokszínűbb része Budapestnek – olyan jelöltek is indulnak a választáson, akiknek nem magyar a nevük. Egyikük Shakkour Aram, akinek édesapja iraki kurd bevándorló, másikuk a félig egyiptomi Abd El Rahim Ali, a harmadik pedig Camara-Bereczki Ferenc Miklós, aki a nyugat-afrikai Bissau-Guineában született, de ő is Magyarországon él és itt is diplomázott – olvasható a cikket szemléző rtl.hu-n. A Magyar Nemzet szerzője azt írja, hogy

„három, Európán kívüli bevándorló-hátterű politikus felbukkanása legalábbis figyelemreméltó még országos viszonylatban is”,

majd megjegyzi, hogy

„a rasszizmus ronda dolog, ugyanakkor nem vagyunk színvakok sem”.

Ezután azt firtatja, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt európai parlamenti listájának vezetője

„a félig vietnámi Le Marietta”,

és felteszi a megválaszolatlan kérdést:

„A kerület tizenkét körzetéből a baloldal háromban bevándorló-hátterű jelölteket indít. Miért? Véletlen lenne ez?”

Szőcs László a cikk végén kijelenti: szerinte a társadalmi integráció „nem egy vagy két nemzedéken át tart”, és attól tart, hogy

„a nyugati nagyvárosokban ma látható lánglelkű, törő-zúzó antifásokból, bevándorló woke-fiatalokból álló keltető” alakul ki Józsefvárosban.

Kapcsolódó

Emlékeztetőül….

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt többek között az akkumulátorgyártásról. Arra a kérdésre, hogy honnan lesz ehhez dolgozó, Parragh azt mondta:

„Kétségtelen, hogy láthatóan fogy a munkaerő, ahogyan a korosztályok idősödnek, egyre kevesebb munkavállalóval kell számolnunk.”

Hozzátette:

„Az ideális, az a fehér bőrű, keresztény kultúrájú, európai gondolkodású munkaerő importja lenne, de hát ez is kifogyott, a Balkán kifogyott, Ukrajna fele, vagy hát a munkaképes lakosságának jó része, az elmenekült, úgyhogy marad a Távol-Kelet, ahol a vallás azért szerencsére visszafogottabb, mint a keményebb arab országokban.”

Szerző