„Szokásjog”

Ez az, aminek felrúgása a baloldali – gyurcsányista stb. – képviselők szokása lett: erről hazudozott a „közmédiában” Hidvéghi Balázs.

Hazudozás minden szinten

Igen, most Hidvéghi Balázs hazudozott – a Fidesznek „anyanyelve” a hazudozás: álmukból fölébredve is köpik a hazugságokat. És a készséges „köz”- és terrormédia eljuttatja mindenhová őket. Ha országos versenyt hirdetnének, nagyjából az első 300 hely biztosan a Fideszé; Hidvéghi Balázs pedig alighanem benne lenne az első… na, mondjuk 20-30-ban…

A „közmédia” hozta a szokásos formáját: a felvezető szövegben véleményt is közölt, persze olyat, amely „objektív igazságnak” van beállítva; olyat, amely pontosan megegyezik a hazudozóéval. Az elhangzottakkal kapcsolatban pedig kérdés nincs, nem is volt és nem is lesz… Még valamit hibáznának..! 

Több baloldali politikus is elnézést kért Hidvéghi Balázstól, miután a magyar ellenzék – a szokásjogot felrúgva – megpróbálta megakadályozni az Európai Parlamentben a fideszes képviselők szakbizottsági kinevezéseit.

Jaj, de nagyon kár, hogy ezeknek a „baloldali politikusoknak”, többeknek(!), egyáltalán nincs nevük, de egyiknek se..! 

Na és a „szokásjog”…

Miután napok óta ezzel házal a Fidesz a maga „köz”- és terrormédiájában, egy bátor ember csak rákérdezhetne: hogy is volt annak idején a Fidesz ezzel a „szokásjoggal” Kovács László és Andor László esetében? És miket is hazudozott például Kovács Lászlóról..?

Jaj: a „közmédia” olyat nem mondhat, hogy „hazudozott”… Tehát: miket is állítottak Kovács Lászlóról? Tiszta szerencse, hogy nem hozták össze Dózsa Lászlóval…

Pedig Hidvéghi maga kínálta föl a lehetőséget, mondván:

Magyarországon is hiába van kétharmados többsége a Fidesznek, az ellenzéki pártoknak is jutnak bizottsági elnöki helyek, parlamenti alelnöki hely, alelnöki helyek és így tovább. Ez így természetes. Ugyanígy lenne ez az EP-ben is és ugyanígy volt egészen eddig. Ezt rúgták most fel ezzel az akcióval.

De nem:

a „közmédia” a Fidesztől semmit sem kérdez, hacsaknem alányalva…

És persze napokig lehetne regélni ama szokásjogokról, amelyeket a Fidesz itthon rúgott föl, vihogva: visszamenőleges és személyekre szabott „törvényalkotástól” kezdve a zalaptákolmányozáson át napjainkig: az MTA-ig és tovább!

Hát az meg micsoda, hogy a  „magyar ellenzék megpróbálta megakadályozni” a fideszes képviselők kinevezéseit? Erről persze Hidvéghi azt hazudta, hogy nem sikerült, mert őszre halasztották a döntést… Ha azt mondja, hogy a döntés elhalasztása a „gyurcsányisták” sikere, kevesebbet hazudott volna…

De vendégszerepelt – haknizott – a Vasárnapi Újságban, és ott is elnyilatkozta magát:

Megengedhetetlen, hogy egy liberális csoport határozza meg, mi elfogadható és mi nem.

Ezt vajon hogy érti?

Csak nem úgy, hogy akkor is megengedhetetlen, ha arra a fölhatalmazást a választóktól kapták? Mert az EU egyelőre ilyen: nemcsak a Fidesznek jut „fölhatalmazás”, kapnak mások is… Arról nem beszélve, hogy például a néppártiak jelentős része is politikai értelemben liberálisnak – a liberális demokrácia hívének – vallja magát…

Azért időnként bámulom azt a pofátlanságot és természetességet, ahogy ezek a fijjug hazudnak… A legnyilvánvalóbb képtelenséget is vérfagyasztó cinizmussal köpik bele az ember arcába.

Pedig talán nincs is mit bámulni rajta. Tudják, hogy a lakosság egyik felének mondhatnak, amit akarnak, semmit sem hisznek el nekik. A másik fele pedig megosztott: vannak, akiket nem érdekel, mit hazudnak,  bár tudnak róla, de mindenképp a Fideszt támogatják; vannak, akik bármit elhisznek, ha fideszes hazudja; és vannak, akik kéjesen élvezik a hazugságokat, minél képtelenebbek, annál inkább – csak zsidózni, cigányozni és buzizni lehessen. Akkor tőlük mehet a zéró tolerancia is..!

És vannak még a megalázottak és megszomorítottak:

a megfélemlítettek és/vagy üveggyöngyön és tüzes vízen megvásároltak. Becslésem szerint a Fidesz választóinak minimálisan 10 százaléka…

Van tehát a bűnszervezet, a maga bel- és kültagjaival, és vannak a meghülyített-elvadított és megfélemlített rajongók vagy csak „választók”.

Erről jut eszembe: Hidvéghi is a választásra hivatkozott. Ideje volna megértetni vele és társaival: a gyurcsányista stb. baloldal nem ugyanarra kapott fölhatalmazást, mint a bűnszervezet.

 

 

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük