Ez már nem a szokásos tolvaj tempó, vagy jogi ravaszkodás, ez szimpla gonoszság!

Ez már nem a szokásos tolvaj tempó vagy jogi ravaszkodás. Ez szimpla gonoszság, bigott, ócska köntösben. Mert mivel foglalkozik a kormány, miközben egyre többen halnak és betegednek meg? Na mivel? Azzal, hogyan lehetne elérni, hogy kevesebb gyereket fogadjanak örökbe.

A miniszterelnök éppen most vallotta be két sorosozás között a köztévében:

azért kellett szigorítani, mert ha minden így megy tovább,

“50% az esély, hogy az egészségügyi rendszer bírja a terhelést”.

50%. Vagyis vagy bírja, vagy nem. Vagy meggyógyítanak, vagy nem. Vagy megúszod, vagy nem. Remek.

De nem ezzel foglalkoznak….

Van nekik fontosabb is. Benyújtották az Alaptörvény nem tudom, hányadik módosítását. (Ehhez nincs is köze a rendkívüli felhatalmazásnak, a szokásos parlamenti úton szavaztatják meg a 133 bátorral.) Azért, hogy korlátozhassák az örökbefogadást. Hol vagyunk már attól, hogy “csak” a meleg párokat zárják ki! Ezután sem az egyedülálló, sem az élettársak nem fogadhatnak örökbe gyereket, csak házasok. Különnemű élettársak sem.

Miközben az intézetekben rendre ott maradnak

a hat éven felüliek, a cigány kicsik, a beteg, fogyatékos gyerekek, akiket jelenleg nem sokan vállalnak. De őket sem fogadhatják magukhoz.

Maradjanak csak család nélkül ezek a gyerekek, kit érdekelnek, mi ez ahhoz az élvezethez képest, hogy megbüntethetik azokat, akik nem követik magánéletükben a kormány elvárásait?!

Az már egészen bárgyú, hogy közben azt is beleírják az Alaptörvénybe:

“Az anya nő, az apa férfi.” Meg hogy “Magyarország…biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést.”

Azt sajnos eddig sem értettem, mit jelent

“hazánk alkotmányos önazonossága”,

azt meg pláne nem, mi következik belőle a nevelésben. Szóval ezt már tuti, hogy annak idején elszúrtam.

Aztán isten bizony, fontos örökségnek tartom a keresztény kultúra értékrendjét,

de mégis, nem lehetne néha a humanizmus kultúrájának értékrendjére is egy pici figyelemmel lenni? Vagy a felvilágosodáséra, amelyik az emberek egyenlőségét feltételezi? Á, tudom, dehogy lehet, csak vicceltem! Hiszen akkor nem születhetne ilyen törvény. Az igazságügyminiszter asszony indoklása különben is meggyőzött. Ez a sok szívtelen blődli szerinte azért kell, mert a modern nyugati világban -ah, mily szörnyű!- folyton kétségeket ébresztenek “a férfi és a női nem teremtettsége iránt”, és ezt nem tűrhetjük.

Jó, értem, mostantól a teremtés-ideológia is kötelező.  Mi az nekem! Azt nem tudom, a darwinizmust teljesen ki kell-e dobni, de ami ennél is jobban izgat: abban is hinnem kell, hogy én egy oldalbordából vagyok teremtve, vagy itt azért marad egy kis mozgásterem?

Nyugalom: azért a lopás sincs elfelejtve….

Szép, szép a világnézeti háború, de a pénz még szebb. Főleg, ha a pórnép nem tudja nyomon követni az útját. Ezért az Alaptörvénybe az is bekerül, mi a közpénz. Azt hitted, tudod? Dehogy.

Közpénz csak az, ami “az állam bevétele, kiadása és követelése”.

Gyanítom, ha áttolták a saját embereik által vezetett alapítványba, vagy TAO-ként kerül a kedvenc fociakadémiákhoz és csapatokhoz, már nem közpénz. Nem is lesz köteles sem Matolcsy, sem Mészáros, sem a káderképző Mathias Corvinus alapítvány számot adni róla.

Ez a Kósa mégiscsak egy zseni!

Vagy legalábbis próféta. Ő már évekkel ezelőtt kimondta:

“…elvesztette közpénz jellegét”

Akkor röhögtünk. Most paragrafus is lesz róla

De mi van, ha ezt látva egy következő kormány megszüntetné a pénz eldugására hivatott ú.n. közérdekű vagyonkezelő alapítványokat? Nehogy már! Azt is gyorsan beírják az Alaptörvénybe, hogy ezekhez az alapítványokhoz csak kétharmados törvénnyel lehet hozzányúlni.

Mi van, fiúk, már kalkuláltok a bukással is?

De már nem is azon dühöngök, hogy elsíboljátok a közpénzeket. Azt már megszoktuk. Amit viszont az intézeti gyerekekkel tesztek, az rosszabb, gonoszabb ennél. Mondjátok, ettől most jobb nektek?

Forrás

<<<Friss hírek!>>>

szóvivő

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük