Connect with us

Kerítésen innen

Szólj be a politikusnak! – címmel hívta egy asztalhoz beszélgetni a Szabadság Körei a Dobrev-Karácsony-Magyar triót

Szólj be a politikusnak! - címmel hívta egy asztalhoz beszélgetni a Szabadság Körei a Dobrev-Karácsony-Magyar triót
Megosztás

Kampányidőszak van, röpködnek a meghívások olyan nyilvános beszélgetésekre, vitákra, amik segítik a választók felelősségteljes döntéséhez szükséges információk megismerését, vagyis azt, hogy kiderüljön ki, mit akar kezdeni a rábízott lehetőséggel. Eddig egyik változat sem bizonyult megfelelőnek, mindegyik esetben találtak a felkért résztvevők kibúvót. Talán most…..

Zsákba macska helyett….

Jogos igény, hogy az, akire 4 évre rábízzuk az életünk alakulását el tudja mondai, és ellenvélemény esetén meg tudja indokolni, hogy mit tenne „velünk, értük, a nevükben. Azt ismerjük, amikor Orbán Viktor erre csak annyit bök ki, hogy „folytatjuk”, de hátha elérkeztünk arra a pontra össztársadalmilag, hogy erre azt mondjuk, hogy

„köszi, de ebben az esetben ne kérünk belőled”.

A lehetőség

Perintfalvi Rita, a Szabadság Körei projekt vezetője ezt találta ki:

„Hát nagyon kíváncsi vagyok, hogy elfogadják-e a meghívásunkat. Ti mit gondoltok? A meghívót emailben küldtük el, amelyet változtatás nélkül közzéteszek.

„Tisztelt Dobrev Klára / Karácsony Gergely Magyar Péter!

Szeretettel felkérjük a Szabadság Körei bázisközösség következő sajtónyilvános, rendhagyó eseménye egyik fő vendégének, melynek címe: Szólj be a politikusnak! Ön mellett – reményeink szerint – két másik országosan ismert politikus lesz az alkalom fő vendége: Dobrev Klára / Karácsony Gergely / Magyar Péter

Időpont: 2024. május 22. (szerda) 18:00 vagy 19:00 órától (még változtatható)
Helyszín: VDSZ Székház, 1068 Budapest, Benczúr u. 45. IV. emeleti Nagyterem.

Az alkalomról:

A nép kérdez, a politikus válaszol! Ellenzéki, pártoktól független, civil bázisközösségként fontosnak tartjuk, hogy az embereket edukáljuk és megtanítsuk nekik, hogy akkor lesz Magyarországon demokrácia, amikor felébred az emberekben a polgári öntudat és megtanulnak valódi polgárként viselkedni.

Egy képviseleti demokráciában a politikusok vannak a szavazókért és nem fordítva. Ezért magától értetődőnek gondoljuk, hogy érdekli őket az, hogy milyen kérdések foglalkoztatják a választókat, milyen vágyaik, félelmeik vannak. Ezért örülnek az olyan alulról szerveződő rendezvényeknek, ahova a választópolgárok hívják meg őket azért, hogy tudjanak beszélgetni velük, hogy elmondhassák nekik a kérdéseiket.

Ezen az esténken pedig a nép (közönség) első ízben kérdezhet majd politikusaitól.

Közösségünk tagjai előre előkészítik az este kérdéseit, és minden kérdés megválaszolására 1-2 perc áll rendelkezésre. Lesznek tematikus és személyre szabott kérdések is.

Célunk elsősorban nem az, hogy a három meghívott vendég egymással vitatkozzon, de saját idejüket felhasználva reflektálhatnak is egymásra, ha ez feltétlenül szükséges.

Olyan Magyarországot szeretnénk építeni,

remélhetőleg Önökkel együtt, ahol színvonalas és tartalmas beszélgetések jöhetnek létre a választópolgárok és választott politikusaik között. Mivel rendszerkritikus közösség vagyunk, ezért a minket képviselő politikusokkal szeretnénk találkozni, a kormányoldalt képviselőkkel jelenleg nem látjuk értelmét. Ezért esett a választásunk három olyan ellenzéki politikusra, akik jelenleg meghatározó szerepet töltenek be a magyar politikai élet színpadán. Szíves visszajelzése esetén természetesen telefonon vagy írásban tájékoztatjuk a részletekről.

Az esemény szervezője a Szabadság Körei. Ez egy 2022-ben alakult független, civil bázisközösség-építő szerveződés, amely Perintfalvi Rita kezdeményezésére jött létre.

Vendégeink voltak: Iványi Gábor, Gábor György, Molnár Áron (noÁr), Törley Katalin, Radó Péter, Bellai Zorka, Lakner Zoltán, Csintalan Sándor, Székely Kriszta, Pál Márton. Hodász András, Horgas Péter, Pákozdi Éva, Bálint Mónika, Büchler Tamás, Tompa Tibor, Herczog Mária és Gál András.

A közösség legfontosabb alapértékeinek a szabadságot és a szolidaritást tekinti

Ezért igyekszünk odaállni olyan ügyek mellé, amelyek azt célozzák, hogy emberibb, igazságosabb és testvéribb országban élhessünk.
A Klubrádió élőben streameli a beszélgetéseinket, és videó felvétel is készül. Meghívólevelünket nyilvánossá is tesszük, mert szeretnénk felhívni honfitársaink figyelmét arra, hogy mi egy olyan közösség vagyunk, amely aktívan keresi a kapcsolatot a politikusokkal és számít arra, hogy megtisztelnek minket érdeklődésükkel és jelenlétükkel. Kérjük, amennyiben lehetséges, legkésőbb április 19-ig (péntek) jelezzen nekünk vissza ezen az e-mail-címen vagy akár telefonon, hogy számíthatunk-e részvételére! Ha bármilyen kérdése lenne, örömmel állunk rendelkezésére! Ez esetben, kérjük, közösségünk alapítóját, Dr. Perintfalvi Ritát keresse telefonon (telefonszám itt kitakarva).
Tisztelettel és üdvözlettel,
Szabadság Körei csapata és
a projekt vezetője, Dr. Perintfalvi Rita”

Kapcsolódó

Szerző