Szöllősi Györgynek jól fial Puskás Ferenc hagyatéka - Városi Kurír

Sorting by

×

Szöllősi Györgynek jól fial Puskás Ferenc hagyatéka

Orbán Viktor kedvenc sportlapjának főszerkesztője többet nyer Puskás Ferenc hagyatékán, mint az egykori focista rokona – írta meg az mfor.hu.

Hirdetés

Stabilan évről évre néhány milliós osztalékon tudnak osztozkodni a puskas.com Kft. tulajdonosai

A nyilvánvalóan stabil gazdálkodásban minden bizonnyal nagy szerepe lehet annak, hogy 2020 február végén három évre szóló szerződést kötött a cég a Nemzeti Sportközpontokkal a Puskás-névhasználatra vonatkozóan. A kontraktus 15 millió forintról szól, vagyis a Kft. évi 5 millió forinthoz biztosan hozzájut ennek köszönhetően.

VK-kommentár

“Egy újabb példa az állam valamelyik kifizetőhelyének gátlástalan megcsapolására. Ugye, milyen szép? A Puskás név használatáért a magyar állam fizet a Nemzeti Sport főszerkesztőjének, a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnökének, Puskás nagykövetnek, aki egyben ennek a mondvacsinált Kft-nek is az egyik tulajdonosa.”

A határidőre leadott éves beszámoló szerint azonban nem ez az egyetlen bevételi forrása a társaságnak, hiszen valamivel több mint 34 millió forint folyt be a cég kasszájába. Igaz, ez valamivel elmarad az előző évi 38,6 millió forinttól. Ám, hogy pontosan milyen forrásokból származik a bevétel, arra a kiegészítő melléklet nem ad világos választ. Csupán annyi derül ki, ami amúgy is tudható:

Hirdetés

“a társaság bevétele emléktárgyak, könyvek és vagyoni értékű jogok értékesítéséből tevődik össze”.

Tekintve, hogy Szöllősi György 47 százalékban birtokolja a céget, 2,35 millió forintnyi osztalék vándorol hozzá a tavalyi eredmény után. A társaságban 10 százalékban tulajdonos Puskás Ferenc Spanyolországban élő unokája is, Maria Reka Puskas Damborena. Ő 235 ezer forint osztalékot kap. Rajtuk kívül 16 százalékban tulajdonos Sus Róbert Lajos, neki 800 ezer forint jut, a 17 százalékban tulajdonos Horváth László pedig 850 ezer forintot.

A puskas.com Kft. tulajdonosai 2016 óta minden évben fizettek osztalékot, az azóta eltelt évek során a többségi tulajdonos Szöllősi Györgynek 18,075 milliót hozott a Puskás-relikviák árusítása és a hagyaték kezelése, míg Puskás Ferenc unokájának 3,585 milliót. 

Forrás: mfor.hu

Majdnem százmillióból készülő focis dokumentumfilm szakértője lesz Orbán kedvenc sportújságírója

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.