Szombat este 9-kor közgyűlnek patkány-ügyben

Értelmezhetetlenek és helytelenek a fővárosi patkányirtással kapcsolatos ellenzéki javaslatok, amelyek benyújtásával Karácsony Gergely zuglói polgármester, ellenzéki főpolgármester-jelölt és nyolc képviselőtársa a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte – olvasható Tarlós István főpolgármester és Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes közös, szerdai közleményében.

Választás előtt „pár perccel”

Karácsony Gergely és nyolc képviselőtársa rendkívüli közgyűlés megtartását kezdeményezte

„a főváros patkánymentes állapotának visszaállítása”

tárgyú előterjesztés benyújtásával. A rendkívüli közgyűlésre benyújtott előterjesztésben foglalt megállapítások

„valótlanok, az arra alapozott határozati javaslatok helytelenek, értelmezhetetlenek, az azokban foglalt közvetlen szerződéskötésre irányuló javaslat pedig megvalósíthatatlan és jogszerűtlen”

– írták a közleményben.

Nincs gáz – mondja Tarlós

Tarlós István és helyettese rámutat: az országos tisztifőorvos nyilatkozatával cáfolja azt az állítást, hogy a patkányfertőzöttség mértéke folyamatosan nőtt az utóbbi időben. A nyilatkozat megerősíti, hogy a fertőzöttség csökkent és Budapesten járványveszély nem áll fenn, így a katasztrófahelyzetre vonatkozó állítások is valótlanok.

A patkánymentesítési közbeszerzés ügyében indult közigazgatási perben a törvényszék eljárási hibákat fogalmazott meg a Közbeszerzési Döntőbizottság felé, ezért új eljárás lefolytatására utasította. Döntése a fővárosi önkormányzatot nem érinti – szögezte le a főpolgármester és helyettese.

Közölték azt is, hogy a helyi önkormányzatokról szóló törvényben rögzített alaki követelmények miatt összehívták a rendkívüli közgyűlést. Az MTI azt nem írja, erre mikor kerül sor,

az INDEX azonban úgy tudja, szombaton, 21 órakor tartják meg.

Hol vannak már a pateszok….!

„Okafogyottsága miatt azonban értelmetlen és nevetséges annak megtartása. Ezt erősítik részben a fentiekben leírtak, részben pedig az a körülmény, hogy a képviselőtestület mandátuma jogszabály erejénél fogva egy nappal később megszűnik”

– írták Tarlósék, hozzátéve, az ülés várhatóan határozatképtelen lesz.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük