Sorting by

×

“Szombat reggel. Nyugi egyelőre….” – Indul a hétvége a Gyurcsány családban csakúgy, mint sokunknál….

“Szombat reggel. Nyugi egyelőre. Szokásos szülő-gyerek játszma. Hány percet lehet a Minecraft nevű játékkal játszani hétvégén? Szerinte egy órát. Szerintünk felet. Aztán neki lesz igaza….” – kezdte közösségi oldala bejegyzését a javában zajló hétvégéjéről Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, amiről sejteni lehet, hogy nem merül ki a “hogyan neveljünk gyereket”-témakör körbejárásában.

“Megjegyzem, ez nem gyereknevelési poszt

Egy nem egészen hét éves kisgyereknek meglehetősen határozott véleménye van arról, hogy ő mit akar. Aztán egyre inkább arról is, hogy mi a jó meg a rossz, a családban, a barátok között, az iskolában és így tovább. Nekem ez tetszik.  Az, hogy béke legyen, kölcsönös engedmények kellenek. Az alkudozás közepette helyenként szülői tekintély, máskor meg engedékenység. A jó kompromisszumok keresése.

Igen, ez politikai bejegyzés

Ma a diktátumok kormánya uralkodik. Ez természetellenes. Marci se fogadja el. Nekünk a párbeszéd kormányzását kell megteremteni. Most ellenzékben és majd a győzelem után. A közöttünk lévő kapcsolatokban, a körülöttünk lévőkkkel, később az egész országgal.

A Fidesz hatalomgyakorlási kultúrája ragadós. Ne ragadjunk bele.

Közöttünk ma jobbak a viszonyok, feltételek, mint pár hete. Folytatni kellene. Hogy mondja a jelölt?

Nem jobbra, nem balra, hanem felfelé.”

A kommentekből….

Beleolvasva a hozzászólásokba kitűnik, hogy rém hálásak a követők a nem mindenáron acsarkodásra, vagyis ez a jó út….!

“Az én gyermekemnek is kedvence. Néha azért megszaladnak azok az órák a Minecraftban…Oda kell figyelni a “csak még egy pókot” kezdetű szövegekre.Is.”

“Felfelé menni érdekes nem? Nincsenek égig érő létrák, hogy felfelé mehetnénk rajtuk! Maradjunk itt a földön és tegyük a dolgunkat jól, igazságosan, hogy mindenki szívesen éljen ebben a hazában. Nem nagy kérés ez ugye???”

“Az én Marcim tökéletesen megoldotta az ilyen jellegű problémákat. Bármit kértem, mindig mindenre azt felelte:” Jó, anya.” Aztán nem csinálta. Gondoltam is, hogy ebből a gyerekből politikus lesz. Aztán nem lett. De még lehet, csak 29 éves.”

“Csodásan leírtad, hogy hogyan nő fel egy gyerek, és mit lát az életből. A legtöbb gyerek már ebben a rendszerben nőtt fel és ennek a rendszernek a beláthatatlan következményei még csak ezután fognak legjobban lecsapódni a társadalmon, amikor a mai gyerekek felnőnek. Marci csodás gyerkőc lesz ”

“Kedves szülők! Szülő tervez, gyerek végez. A kölök nagyon édes.”

“A Minecraft-ról az általam nagyra becsült Vekerdi Tamás tanár úr is elmondta, hogy rendkívül jól fejleszti a gyermekek kreatív képességét és ha rajta múlott volna kötelező “tananyag” lett volna a gyermekek számára. Úgyhogy játszon amennyit csak lehet”

Kapcsolódó

A fotó illusztráció!

átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.